Ambasadorul rus in Liban: Orice racheta americana trasa asupra Siriei va fi doborata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Orice racheta americana trasa asupra Siriei va fi doborata si siturile de lansare de asemenea vizate, un pas ce ar putea declansa o escaladare majora in razboiul sirian, a declarat ambasadorul rus in Liban, informeaza miercuri Reuters, transmite AGERPRES.

In comentarii difuzate marti seara, Aleksandr Zasipkin a precizat ca se refera la o declaratie a presedintelui rus Vladimir Putin si a Statului Major al armatei ruse.

„Daca va exista o lovitura a americanilor, atunci (…) rachetele vor fi doborate si chiar si sursele de unde au fost trase rachetele”, a declarat el la televiziunea Hezbollahului, al-Manar, vorbind in araba. El a mai spus ca o „ciocnire ar trebui exclusa si prin urmare suntem gata sa purtam negocieri”.

Armata rusa a avertizat pe 13 martie ca va raspunde la orice atac al SUA asupra Siriei, vizand orice racheta si lansator implicate intr-un astfel de atac. Rusia este cel mai puternic aliat al presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Statele Unite si aliatii lor iau in considerare daca vor lovi Siria pentru un atac suspect cu gaze toxice despre care organizatii de asistenta medicala au declarat ca a ucis zeci de persoane in orasul detinut de rebeli Douma din apropiere de Damasc sambata.

Rusia si Statele Unite au blocat reciproc marti incercarile lor in Consiliul de Securitate al ONU de a infiinta o echipa internationala de investigatie privind atacurile cu arme chimice in Siria.

Presedintele american Donald Trump si-a anulat marti o deplasare planificata in America Latina spre sfarsitul acestei saptamani pentru a se concentra asupra raspunsului la incidentul din Siria, a declarat Casa Alba. Trump a avertizat luni asupra unui raspuns rapid si puternic, odata ce responsabilitatea pentru atacul din Siria va fi stabilita.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole