Ambasadorul SUA a vizitat HHC si mai multe locatii din Baia Mare (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost prezent miercuri, 22 martie, la sediul HHC Romania din Baia Mare, unde a avut o discutie despre proiectele fundatiei.

Mai apoi, alaturi de reprezentantii HHC, Hans Klemm a vizitat mai multe locatii din Baia Mare, una dintre acestea fiind Pirita.

„Astazi (miercuri n. red.) am avut bucuria sa-l avem ca oaspete pe ambasadorul SUA, domnul Hans Klemm. Am inceput cu o discutie la biroul nostru, la sediul HHC Romania, unde am avut si colegi din cinci tari. Avem o conferinta in curs pentru Europa Centrala si de Sud cu colegi din Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Republica Moldova,
Transnistria si Marea Britanie, pe langa colegii din Romania. Dupa discutia introductiva de mai bine de o ora despre programale noastre, ceea ce facem, misiunea noastra, lucrurile pe care lucram la ora actuala ca proiecte importante, am facut vizita pe teren.

Am fost pe Pirita, o comunitate marginalizata, o asa-zisa punga de saracie, una din multele pungi de saracie din tara noastra. Am vazut conditiile in care supravietuiesc cele mai sarace dintre familiile pe care le putem avea in jurul nostru, impreuna cu copiii lor. Am vazut eforturile cu care acei copii se duc la scoala in fiecare zi, am vazut ce inseamna chinul cotidian in momentul in care nu ai apa, nu ai curent, nu ai caldura si supraviuiesti in conditii greu de descris in cuvinte si am discutat despre posibilele solutii la problema asta”, a spus Stefan Darabus, Director Regional Europa Centrala si de Sud al Hope and Homes for Children.

O alta locatie vizitata a fost Ferneziu, unde oficialii s-au intalnit cu o mama si cei sapte copii pe care ii are.

„De acolo am plecat mai departe, la unul din multele noastre cazuri de prevenire a separarii copilului de familie, in Ferneziu, la o mama cu sapte copii, care a reusit sa-i mentina impreuna, extinzandu-le o casuta foarte mica pe care o aveau si ajutandu-i cu echiparea casei, cu masina de spalat, cu mobilier, cu haine, cu bani pentru niste investigatii de sanatate, pentru ca mama a avut o tumora si a trecut printr-o boala foarte grea.

Am stat, am vorbit cu mama, am vorbit cu copiii, am discutat despre cat de importanta e finantarea in prevenirea separarii copilului de familie si interventia in familie inainte de a rupe copiii de parintii lor si modul in care copiii se dezvolta mult mai frumos si mult mai bine atunci cand au parte de parinti, atunci cand au parte de iubirea parinteasca, pe care n-o poate inlocui nimic, niciodata”, a mai afirmat Stefan Darabus.

A mai fost vizitata si o casa de tip familial din Baia Mare, unde traiesc 12 copii.

„De acolo ne-am dus mai departe la o casa de tip familial din Baia Mare, pe strada Alba Iulia, unde traiesc 12 copii proveniti dintr-o institutie pe care am inchis-o in judetul Maramures. Am vazut ce frumos s-au dezvoltat copiii si tinerii, unii dintre ei cu nevoi speciale, cu dizabilitati, in acea casa. Am discutat cu copiii, am cantat impreuna, am gustat dintr-o prajitura pe care ne-au pregatit-o ei, ne-au spus despre relatiile bune pe care le au cu vecinii, ne-au aratat casa, doi dintre copii ne-au dus si ne-au aratat dormitoarele, camerele lor, paturile lor, lucrurile de care ei sunt mandri”, a precizat Darabus.

Am incheiat ziua cu o discutie concluziva, in care ne-am gandit cum am putea sa facem niste lcururi impreuna, pentru ca influenta pe care o are un ambasador, cum este ambasadorul SUA, poate sa ajute, poate sa puna umarul la o situatie reala si am zis ca ne vom concentra pe doua lucruri.

Unul dinre ele e locuirea sociala, pentru ca absenta locuintelor sociale sunt cancerul care duce la realitatea ca 400.000 de oameni si copii supravietuiesc in conditii greu de descris in Romania zilei de astazi si importanta promovarii prevenirii separarii copilului de familie si a finantarii prin bugetul de stat a interventiilor diferentiate, flexibile in prevenirea separarii copilului de familie, ceea ce inseamna a ajuta copiii sa ramana alaturi de parintii lor si a preveni intrarea lor in sistemul de protectie.

A fost o vizita si o zi foarte buna si cred ca vom continua proiectele pe care le-am conceput astazi impreuna in anii care vin atata timp cat ambasadorul Hans Klemm va fi la Bucuresti”, a adaugat Stefan Darabus.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. MOGA

    In urma vizitei sa stabilit mutarea tiganilor in SUA ,lucru salutat de comunitate un aport deosebit a fost a primarului Catalin Chereches care si a depus cererea de emigrare in sperata viitoarelor alegeri locale din america

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole