Amendamentul deputatului Durus, respins de Parlament: Investitia de la Runcu pusa in pericol din cauza indolentei Guvernului PSD-ALDE (VIDEO)

PNL

Una dintre cele mai mari investitii care se afla in derulare in Maramures, Barajul Runcu, este neglijata in continuare de Guvernul PSD-ALDE (sustinut de UDMR). Investitia a fost cuprinsa in Legea bugetului pe 2019 cu suma de 7 milioane de lei. Este singura lucrare din judet care este cuprinsa nominal in lege, restul proiectelor ramanand la mila ministrilor de resort.

Suma este insuficienta pentru ceea ce ar trebui executat anul acesta. Deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, a facut un amendament la Legea Bugetului. S-a solicitat suplimentarea sumei pana la valoarea de 70 de milioane de lei.

„Investitia de la Runcu trebuie (teoretic) finalizata la finalul anului viitor. In acest moment, mai sunt de executat lucrari in valoare de 145 de milioane de lei. PSD, atat in vremea guvernarii Ponta cat si in cele trei guverne Dragnea, a ignorat acest proiect, a carui executie a inceput tocmai in anul 1987. Scopul investitiei este de a asigura necesarul rezervelor de apa pentru zona de nord a judetului Maramures, in special a municipiului Sighetu Marmatiei.

Al doilea oras din judet se confrunta cu mari probleme in ceea ce priveste alimentarea cu apa. In mare parte a anului, locuitorii orasului sunt supusi unor restrictii de consum. Inclusiv in perioada sarbatorilor de iarna, cei peste 37.000 de locuitori ai urbei au avut de suferit din cauza intreruperilor in furnizarea alimentarii cu apa. Era foarte important sa treaca acest amendament pentru a oferi cat mai repede o alternativa pentru alimentarea Sighetului. In ritmul acestor alocari bugetare, va mai dura inca 30 de ani pana la finalizarea acestei investitii realizate in proportie de 82%”, a spus deputatul Durus.

Amendamentul a primit 93 de voturi „pentru”, 209 „impotriva” si o abtinere.

Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1