Amenzi de 22.000 lei pentru taieri ilegale de lemn

PNL

In perioada 22 martie – 3 aprilie, politistii Serviciului de Ordine Publica – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, impreuna cu specialisti din cadrul Directiei Silvice Maramures  si ai Garzii Forestiere Cluj Napoca au desfasurat activitati pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au efectuat controale atat in fondul forestier cat si la depozite de materiale lemnoase ce apartin unor societati comerciale din Boiereni si Baia Mare, conform IPJ Maramures. Controalele politistilor au vizat modul in care operatorii economici respecta normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea si comercializarea materialelor lemnoase.

In urma verificarilor efectuate, politistii au aplicat sapte sanctiuni contraventionale, toate pentru abateri de la prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice. Valoarea amenzilor aplicate este de 22.000 de lei. Ca masura complementara s-a dispus confiscarea faptica si valorica a 159,68 mc materiale lemnoase.

De asemenea, politistii au intocmit dosar penal si il cerceteaza pe un barbat de 35 de ani din Boiereni, banuit de comiterea infractiunii de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1