Amenzi de peste 26.000 lei pentru angajatorii care nu au protejat lucratorii in perioadele de canicula

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

muncitor_constructii_capital.ro_Angajatorii din tara care nu au luat masurile necesare privind protectia lucratorilor in perioadele cu temperaturi ridicate au fost amendati cu peste 26.000 de lei, a declarat, pentru AGERPRES, Nicolae Bratu, inspector general de stat in cadrul Inspectiei Muncii.

‘In perioada 20 — 24 iulie a.c. au fost efectuate 503 controale la angajatori cu un total de 49.654 de salariati. Inspectorii de munca au aplicat amenzi in valoare de 26.100 de lei si 158 de avertismente. In aceeasi perioada au fost constatate 193 de deficiente, fiind aplicate 166 de sanctiuni contraventionale’, a afirmat Nicolae Bratu.

Potrivit acestuia, angajatorii nu au stabilit masurile pentru asigurarea conditiilor de microclimat la locul de munca in perioadele in care se inregistreaza temperaturi extreme, nu au evaluat riscurile la care ii expun pe salariati si nu au respectat masurile minimale pentru ameliorarea conditiilor de munca si pentru mentinerea starii de sanatate a lucratorilor.

‘Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 99/2000 prevede urmatoarele masuri care trebuie luate de angajatori in caz de temperaturi exterioare ridicate: reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice, asigurarea ventilatiei, a apei minerale si cand e posibil dusuri. Angajatorii sunt obligati sa asigure examen medical la angajare si controlul medical periodic al starii de sanatate. Inspectorii de munca vor continua actiunile de control in perioadele in care se semnaleaza temperaturi extreme si se vor asigura ca fiecare masura dispusa este indeplinita la termen’, a precizat inspectorul general de stat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2