septembrie 20, 2021

Amenzi in valoare de 27.000 lei acordate de ITM Maramures pentru neconformitati in prelucrarea primara a lemnului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In trimestrul II, III, IV 2018 au fost efectuate controale la unitati ce desfasoara activitati de prelucrarea primara a lemnului.

Au fost controlate 43 de unitati cu un numar total de 784 lucratori. In timpul controalelor au fost constatate 67 neconformitati pentru care s-au stabilit masuri de remediere.

Pentru neconformitatile constatate au fost aplicate 67 sanctiuni contraventionale din care patru amenzi, in valoare de 27.000 lei.

“Principalele deficiente constatate: nu s-a efectuat marcarea si delimitarea cailor de acces,locurile de munca nu sunt curatate si intretinute, nu toti lucratorii sunt dotati cu echipamentele individuale de protectie, nu exista semnalizare de securitate, lipsa plan revizii si reparatii pentru echipamentele de munca, instructiunile proprii de securitate si sanatate in munca nu sunt intocmite avand in vedere particularitatile activitatilor si locurilor de munca, lipsa protective la curelele de actionare de la fierastraul circular,nu s-a reactualizat evaluarea riscurilor de accidentare.

Totodata, actiunea a avut ca scop cresterea gradului de constientizare, atat a angajatorilor cat si a angajatilor in ceea ce priveste necesitatea aplicarii si respectarii la locul de munca a legislatiei in domeniul securitatii si sanatatii in munca”, a declarat Dragos Nacuta, inspectorul sef al ITM Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2