AMENZI MARI – Termen limită pentru conectarea la distanță a caselor de marcat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Amenzi usturătoare pentru cei care nu își contectează aparatele de marcat electronice. Termenul limită de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici din categoria contribuabililor mici și mijlocii, la sistemul informatic al MF-ANAF este finalul lunii viitoare, conform anunțului făcut de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj Napoca. Operatorii economici amintiți au obligația de a asigura conectarea la distanță a caselor de marcat (aparate de marcat electronice fiscale), în conformitate cu prevederile legale, la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

„Prezenta informare are scopul de a preveni eventualele probleme privind conectarea AMEF, potențial generate de numărul ridicat de solicitări anticipat pe finalul perioadei și evitării penalizărilor aferente neconectării acestora la sistemul informatic al MF – ANAF. În vederea evitării supraaglomerării personalului implicat în proximitatea termenului limită din data de 30.11.2021, operatorii economici sunt rugați să dispună măsurile ce se impun pentru finalizarea cu succes a demersurilor la care se face referire. Conectarea AMEF la serverele ANAF va presupune renunțarea la anumite declarații care se depun periodic de către contribuabili având ca efect o simplificare a obligațiilor declarative, în eventualitatea realizării cu succes a procesului și transmiterii datelor complete”, precizează ANAF.

Ce ar mai fi de știut este că în situația în care utilizați AMEF instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice, operatorii economici au obligația completării și transmiterii declarației prevăzute în Anexa nr. 2 la ordin, până la termenul anterior menționat. Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2