Amenzi pentru evaziune fiscala primite de mai multe firme din Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada  15 – 19 octombrie, ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor au executat mai multe actiuni de verificare a unor agenti economici pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite savarsite in domeniul contrabandei si evaziunii fiscale. Parte din actiuni au fost desfasurate in colaborare cu specialisti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures.

In cadrul actiunilor organizate au fost verificate 46 de societati comerciale si 18 persoane fizice care desfasoara activitati de comert si au fost aplicate 23 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 24.000 de lei. Este vorba despre sanctiuni la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor acte de comert ilicit, dar si despre abateri la regimul drepturilor de autor si in domeniul relatiilor de munca. Politistii au confiscat 1.266 kg de cereale si legume-fructe in valoare de 2.300 de lei, precum si suma de 730 de lei provenita din activitati comerciale ilicite.

Totodata, fata de un agent economic s-a dispus efectuarea de cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, politistii stabilind ca s-a omis evidentierea in contabilitate a tuturor veniturilor realizate, prin intocmirea unei contabilitati duble, valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat fiind de peste 159.000 lei.

Cercetarile continua, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscala.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2