Amenzile de circulatie ar putea fi platite oriunde si in termen de maximum 15 zile 

PNL

sofer viteza acUn proiect de lege aflat in Parlament va face posibila plata amenzilor oriunde, iar termenul de achitare al acestei creante va fi de 15 zile, fata de 48 de ore, in prezent, a anuntat, joi, intr-o conferinta de specialitate, Valentin Mavrodin, director general, Directia Generala Trezorerie si Contabilitate Publica din Ministerul Finantelor Publice, transmite Agerpres.

“Exista un proiect de lege cu privire la plata amenzilor, iar in faza pilot sa fie cuprinse persoanele fizice care platesc amenzile de circulatie. Am creat o infrastructura, care este proiect de lege in Parlament in momentul de fata, ce va da posibilitatea de plata a unei amenzi oriunde, iar noul proces verbal standard va contine informatii despre modalitatea de plata. Practic, orice sistem care permite plata catre o autoritate locala. Plata se va face intr-un cont unic, deschis la nivelul Ministerul Finantelor Publice.

Procesul verbal va fi introdus in sistem de catre politist si se va transforma, astfel, intr-o creanta electronica (…) Toate procesele verbale vor avea o serie unica de inregistrare, care are si cifra de control, si o structura de evidenta a platii. Pe procesul verbal vor fi pretiparite seria unica a procesului verbal si contul unic, iar politistul va trebui sa completeze doar suma si CNP-ul persoanei. In acest mod, toate informatiile se vor reconcilia imediat. Plata amenzilor se va face oriunde, inclusiv pe internet, iar termenul de plata de 48 de ore va fi inlocuit cu cel de 15 zile”, a explicat Mavrodin.

Pe de alta parte, reprezentantul MFP a precizat ca un alt proiect ce urmeaza sa fie implementat incepand din ianuarie 2016 se refera la faptul ca platforma Ghiseul.ro va face parte dintr-un sistem integrat.

“Cred ca trebuie sa abordam lucrurile mai direct, sa lasam formalitatea deoparte. Daca vorbim de plati electronice, asa cum un comerciant vinde produse intr-un magazin, asa si statul vinde taxe si impozite. De foarte multi ani, nu se intelege ca nu e suficienta doar dezvoltarea unui mijloc de plata, fara a fi insotit de ceea ce se doreste a se plati prin instrumentul respectiv. Ma refer aici la Ghiseul.ro.

Daca se vorbea de un numar de aproape 180 de unitati administrativ-teritoriale, dupa cum probabil stiti in Romania sunt 3.228 de primarii, care, potrivit legii, au un caracter autonom si care ar trebui sa livreze aceste informatii privind cuantumul obligatiilor de plata catre contribuabili. Ce am incercat sa facem si am reusit pe aceasta zona, am emis o reglementare prin care devenim noi acceptatori de plata cu cardul si atunci toate institutiile din Romania care colecteaza impozite si taxe nu vor mai avea drept de optiune daca se plateste sau nu un impozit cu cardul, pentru ca o sa oferim noi acest serviciu pentru ei.

De asemenea, platforma Ghiseul.ro va fi integrata cu proiectul nostru de dezvoltare a infrastructurii de trezorerie. Este un proiect din bani europeni, contractul de finantare va fi semnat in luna decembrie, iar din ianuarie 2016 vom incepe deja implementarea”, a spus Valentin Mavrodin.

Acesta a adaugat ca, din punct de vedere al infrastructurii, se are in vedere prezentarea unui proiect “in care am creat un sistem electronic de comunicare intre toate institutiile publice din Romania”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1