Americanii se pregatesc sa infrunte un val de frig record

PNL

Milioane de americani urmau sa infrunte, luni, un frig record la New York, in nord-estul si in centrul Statelor Unite, unde este asteptata o noua scadere a temperaturilor resimtite, de pana la -50°C, relateaza AFP citata de Agerpres.

Valul de ger, cu cele mai mici temperaturi din ultimii 20 de ani, insotit de zapada si ploaie inghetata, a facut deja zece victime in mai putin de o saptamana. Plecat din nordul SUA si Canada vecina, frigul polar este asteptat in Midwest si ameninta chiar si regiuni mai sudice, de obicei scutite de asemenea temperaturi, precum statele Tennessee si Alabama.

Caderi de zapada erau asteptate luni din Missouri pana in regiunea Marilor Lacuri, potrivit serviciilor meteorologice americane, precizeaza agentia franceza de presa.

‘Cele mai scazute temperaturi din ultimii aproape 20 de ani vor afecta nordul si centrul Statelor Unite, urmand un front de frig arctic’, avertizeaza aceste servicii pe paginile lor de internet. ‘Insotite de vant in rafale, temperaturile resimtite vor scadea la niveluri potential mortale, chiar si pana la—51°C pe alocuri’, explica acestea.

La aceste temperaturi, leziuni grave ale pielii pot surveni dupa doar cateva minute de expunere, amintesc autoritatile americane, care si-au multiplicat apelurile la prudenta.

Populatia a fost avertizata, de asemenea, cu privire la riscul blocarii masinilor pe sosele si al drumurilor inghetate din cauza spargerii conductelor de apa sub efectul gerului, iar locuitorii mai multor orase au fost sfatuiti sa ramana in case si sa-si faca rezerve de hrana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1