Amintiri despre viitor: Cine i-ar putea succeda imperatorului maximus?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In orasul cel mai verde si curat din univers, lumea buna e lovita de vipie, motiv de a sta serile la umbra pe terasa ilegala de la Lumiere, la o citronada si o barfa politica. Un minoritar, tot in verde, care plimba toata ziua prin centrul vechi o punga cu niste gunoaie printre turisti si localnici, stand intr-o dupa amiaza fierbinte sa-si racoreasca picioarele goale in fantana ungureasca din zona, a surprins o discutie intre patru bastani cu pantaloni pescaresti, polouri speciale cu burta si telefoane cat Biblia.

Tolaniti pe scaune aidoma unor lauze, plini de importanta si verva, cei patru barbati nici nu l-au bagat in seama pe locatarul zonei rezidentiale Craica, avand nevasta si copiii in cocioaba 93, soacra si cumnatele in Horea 46B, nepotii si parintii in hotelul Cuprom si doi frati chiriasi la penitenciarul din Tautii de Sus. Arondat sectorului din zona, personajul orwelian a stat a doua zi dimineata la panda, pana l-a ginit venind la redactie pe colectorul nostru de barfe, cu care a negociat intens, astfel ca in final, pentru doi poli, a macait toata povestea auzita cu o seara inainte.

Dupa cum spunea Termopan, asa il cheama pe angajatul drusalian, „situatia e groasa, manca-ti-as!”. Asadar, patru oameni cu greutate si influenta in oras, faceau scenarii ipotetice despre perioada de dupa incetarea stapanirii actualului imperator maximus. Se specificau termene si variante posibile, intocmindu-se liste de fosti-viitori edili, de parca era doar o treaba de ore pana la schimbarile preconizate.

Evident ca sursa noastra nu a inteles mare lucru, acesta frecventand scoala doar doua trimestre, in urma cu vreo 20 de ani, dar a retinut cateva nume spuse impreuna cu cel al actualului imperator. Pe langa Dolha, a mai auzit de Gabi (Zetea, n.r.), Tataru (Florin, n.r.), Bota (Calin, n.r.), Taga (av. Niculescu, n.r.), Barbul si inca vreo doua nume pe care nu le cunoaste si de aceea nu le-a tinut minte, dar mari afaceristi, ziceau aia de la masa.
Omul a mai auzit vorbindu-se ca vrea inapoi si Cristi Anghel (la primarie, n.r.), toti fiind mentionati ca posibili in anumite cercuri (neclar unde, n.r.).

Exaltati de senzationalul informatiei si convinsi de exclusivitatea datelor platite cu doi poli, am cerut omului in verde sa ne spuna daca a mai povestiti si altcuiva, la care, dupa ce a facut sa dispara banii intr-un buzunar suspect de jegos din care se vedea un colt de paine, acesta a zis ca a mai spus doar neamurilor de pe Craica, Horea si Cuprom, ca la Tauti nu merge decat in ultima sambata din august. Asta e barfa care circula acum in oras, asa o transmitem si noi, dezamagiti ca ceea ce parea o exclusivitate beton s-a fasait in final ca o camera de tractor sparta.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. ioan

    Foarte scurt toti cei mai sus nominalizati sunt neste adunaturi care sau urcat putin dupa ce neste mai varstnici sau umplut de toate ,sau retras la timp si au venit lingaii astia mici dupa ca neste dulai si-au terminat treaba de pe pozitia vine,, ce ramane !!!!!!!!!!!!!mici bulgarasi cu sperante si se agata dar ???? dar ????

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole