Ampla actiune a politistilor in Targul Auto din Baia Mare. Ce au descoperit

Prezenta politistilor in targul auto a avut atat rolul de a proteja cumparatorii de comertul ilicit, cu produse contrafacute, cat si de a contribui la cresterea gradului de siguranta rutiera pe tronsonul aglomerat de drum, din zona targului, si de a preveni producearea unor furtui din posete, buzunare sau auto, informeaza IPJ Maramures.

Politistii Serviciului de Investigare al Criminalitatii Economice au fost prezenti duminica, 27 octombrie, in Targul Auto din Baia Mare cu scopul de a preveni, descoperi si combate activitatile ilicite care se comit in domeniul proprietatii industriale privind contarafacerea de produse, a proprietatii intelectuale, cat si pentru protejarea populatiei impotriva unor acte de comert ilicit.

In cadrul activitatilor, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au verificaT 18 agenti economici. Au fost indisponibilizate sase lame de motofierastru, purtand denumirea sau insemnele unor marcii inregistrate pentru care agentii economici nu au putut prezenta documente legale, care sa ateste originalitatea acestora sau care sa permita comercializarea lor.

Totodata politistii au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de „punere in circulatie, fara drept a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare”, au aplicat o sanctiune contraventionala, la OUG 28/1999 in valoare de 1 500 lei si si au confiscat suma de 141 lei.

Aglomeratia din targ, dar si neatentia participantilor tind sa fie principalii factori care faciliteaza furturile din buzunare, genti sau auto sau care contribuie la producerea unor accidente rutiere.

Pentru prevenirea acestor infractiuni in targul auto, politistii din Baia Mare au actionat impreuna cu cei din Grosi si cei din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale. Totodata, acestia au venit in sprijinul politistilor de investigarea criminalitatii economice pentru combaterea comertului ilegal cu produse contrafacute ori a caror proveninenta nu este dovedita in conditiile legii.

Astfel, a fost depistat un baimarean care oferea spre vanzare 24 obiecte de imbracaminte si incaltaminte, avand inscriptionate marci de renume, fara a putea prezenta documente legale de provenienta.

Bunurile, susceptibile a fi contrafacute, precum si alte scule electrice si telefoane mobile, in valoare de peste 22.000 de lei, au fost indisponibilizate.

Totodata au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale la Legea 12/1990, in valoare de aproximativ 4.500 de lei, iar pentru abateri de la regimul circulatiei rutiere au fost aplicate sase sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 1.300 de lei, mai precizeaza reprezentantii IPJ.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

 1. Nelu

  Ba da ce mai laudati politaii pe site-u asta!
  O luat un tigan din targ cu loganu!!!
  Tampit trebuie sa fii sa intri cu masina in inghesuiala aia … sa iei 1(un) tigan!!!
  Nu mai tot laudati politaiii, ca nu merita!
  Sunt, in mare majoritate, niste incompetenti pusi pe dat amenzi!
  Dar si un ziarist care publica un material cum il primeste de la politie, este tot cam ca si ei!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1