Amplasamentul pentru Depozitul Ecologic de la Sarbi a fost predat: Vezi cand incep lucrarile

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

depozit ecologicReprezentanti ai constructorilor si proiectantilor, dar si ai Consiliului Judetean Maramures si ai primariei Farcasa au fost prezenti joi, 16 iulie, la Sarbi in locul unde urmeaza a fi construit Depozitul Ecologic – unul dintre cele mai importante obiective din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Maramures.

Incepand de luni 20 iulie, constructorul – Asocierea Victor Construct SRL Botosani cu Antrepriza Montaj Instalatii SA Baia Mare – va demara lucrarile. Contractul a fost semnat in 17 iunie, valoarea acestuia fiind de 51.827.864,71 lei la care se adauga TVA de 12.438.687,53 lei iar durata este de 10 luni, cu o perioada de notificare a defectiunilor de 24 de luni. Suprafata aferenta constructiei este de 20 de hectare, la care se mai adauga 5 hectare pe care vor fi plantati arbori care sa asigure perdeaua de protectie. Urmeaza, de asemenea, realizarea retelelor de apa si de curent.

Primarul comunei Farcasa, Ioan Stegeran a tinut sa precizeze ca administratia comunei va oferi tot sprijinul pentru realizarea acestui proiect, afirmand ca in prezent se lucreaza la finalizarea drumului de acces spre depozit, drum destinat traficului greu. El a afirmat ca realizarea proiectului va aduce beneficii pentru comuna.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu a afirmat ca, pentru implementarea acestui proiect, este necesara si finalizarea lucrarilor adiacente, multumind totodata Primariei Farcasa pentru sprijinul acordat. El a precizat, de asemenea, importanta informarii reale a publicului asupra acestui proiect care se circumscrie legislatiei europene de mediu si care nu este unul poluant.

„Nu vom face rabat de la lege. Speram ca firmele constructoare sa se incadreze in termenele din contract in asa fel incat, la finele lunii mai 2016 lucrarea sa fie finalizata”, a adaugat presedintele Zamfir Ciceu.

Constructorii au dat asigurari ca se vor incadra in termenele contractuale, afirmand ca de luni, 20 iulie 2015, vor demara organizarea de santier.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

 1. Paraschiv Oprea

  Stegeran …parfum de Cristian DIHOR pt. zona …
  Ia zi-mi si mie care-s avantajele(beneficii) cum le spui domnia ta pt. comuna si mai ales pt. locuitorii
  acestei comune …
  Te rog prezintale…
  Precum si ale domniei tale si <<urmasilor>> tai.
  Ideea nu o combat ca doar ne ingropam in propriul gunoi de la o zi la alta…
  Dar lasa-ma cu populisme si declaratii de bine la adresa comunitatii.
  Groapa de gunoi ,fie ea si ecologica la standarde impuse (si partial respectate) avea nevoie FARCASA?
  …consilieri etc. etc. …stiu s-a supus ,s-a aprobat..
  Locuitorul ,OMUL ,farcasanul …e de acord.Ca pe el il reprezinti JAN-e.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *