Ana Birchall, ministru interimar al Justitiei

home camp2
home camp2
home camp2

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene este propus ca interimar la conducerea Ministerului Justitiei. Propunerea a fost trimisa de premierul Sorin Grindeanu presedintelui Klaus Iohannis odata cu demisia ministrului Florin Iordache.

Interimatul poate dura cel mult 45 de zile, timp in care premierul Sorin Grindeanu trebuie sa faca o noua propunere pentru titularul postului de ministru al Justitiei. Florin Iordache si-a anuntat, dupa sedinta de Guvern de joi, demisia. Acesta a declarat ca initiativele de modificare a codurilor penale pe care si le-a asumat au fost legale. A precizat ca demisioneaza pentru ca opinia publica nu a considerat suficiente demersurile sale.

Comunicatul Guvernului: „Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis joi presedintelui Romaniei, Klaus Werner Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justitiei. Propunerea a fost facuta in conformitate cu prevederile art. 106 si art. 107 alin. (3) si (4) din Constitutia Romaniei, republicata, precum si cu cele ale art. 9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare. Premierul a facut aceasta nominalizare in contextul in care, astazi, Florin Iordache si-a inaintat demisia din functia de ministru al Justitiei.”

In urma cu doua zile, Ana Birchall a avut mai multe discutii cu oficiali ai Comisiei Europene. Concluzia acestora ar fi ca Romania ar putea primi bani de la Bruxelles pentru a rezolva problema supraaglomerarii penitenciarelor, anunta Digi24.

Ana Birchall s-a nascut pe 30 august 1973, in orasul Mizil, judetul Prahova.

Studii si specializari (conform CV-ului de pe site-ul Camerei Deputatilor)

2000-2002 – Doctorat in drept Yale Law School (J.S.D.) Yale University SUA (“Student Marshal” in calitate de reprezentant al anului de doctoranzi 2002).

Tema Lucrarii: “Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din tarile Central si Est Europene”- o analiza comparativa a dreptului falimentului aplicabil sistemului bancar din SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Romania, Ungaria, Polonia şi Cehia. Coordonator: Decanul facultatii Yale Law School, Dean Anthony T. Kronman. Bursier Goldman Scholarship, bursa acordata de Yale Law School .

1999-2000 – Masterat in drept (L.LM.), Yale Law School, Yale University, SUA . Absolvit echivalentul magna cum laude in cursuri precum Dreptul Falimentului, Reorganizare Financiar – Bancara si Comerciala si Dreptul International.

1991- 1996 – Facultatea de Drept si Relaţii Internationale Nicolae Titulescu – (anual bursa de merit, Sef de Promotie).

1996 – Licentiata in Stiinte Juridice, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept.

Experienta profesionala

Din 21 decembrie 2016 – prezent – Deputat in circumscriptia electorala nr. 39 Vaslui. Membru in Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputatilor

Februarie 2015 – decembrie 2016 – Presedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputatilor

Decembrie 2012 – decembrie 2016 – Deputat, Colegiul nr. 5 Vaslui. Membru in Comisia pentru buget, finante si banci, membru in Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru aderarea Romaniei in spatiul Schengen si Presedinte al Grupului parlamentar de prietenie Romania- India

Aprilie 2014 – octombrie 2015 – Inalt Reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene si parteneriat cu Statele Unite ale Americii (functie neretribuita)

Din iunie 2014 – prezent – Membru in Comitetul Executiv al Yale Law School Association, Yale Law School, SUA.

2013 – prezent – Ambasador al prestigiosului ONG Vital Voices, infiintat de Hillary Clinton in programul Global Ambassadors (www.vitalvoices.org)

2013 – prezent – Membru in Global Advisory Council WeConnect International (www.weconnectinternational.org)

iulie 2012- decembrie 2012 – Consilier al Primului Ministru, Guvernul Romaniei.

ianuarie 2012-iunie 2012- Of Counsel, Musat si Asociatii – Restructuring & Insolvency

2010- 2012 – Biris Goran – Seful Grupului de practica in domeniul Restructurarilor Financiare si Insolventa .

2008 – aprilie 2010 – Of Counsel (avocat) White& Case LLP Bucuresti, responsabil Grup practica in domeniul Insolventei, Faliment, Restructurari Financiare – Bancare

2005 – prezent -lector universitar Universitatea “Dimitrie Cantemir” Bucuresti – materie predata “Procedura Insolventei – reorganizarea judiciara si procedura falimentului”

2005 – noiembrie 2006 – Consilier Comisia de Politica Externa, Senat.

2003- 2004 – Consilier al Ministrului Afacerilor Externe, MAE.

2002- 2003 – Avocat, White & Case LLP, New York City, SUA. Angajat in departamentul dreptului financiar – bancar. Specializat in principal in dreptul falimentului si restructurari financiar- bancare. Principale cazuri : ENRON, MCI-Worldcom, United Airlines, US AIR si UPC.

1996-1998 – Sef Oficiu Juridic, S.C Omniasig S.A. Responsabil atat cu practica de consultanta in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, cat si cu recuperarea daunelor rezultate din contractele de asigurare/reasigurare. In aceasta perioada am oferit consultanta si consiliere in promovarea si adoptarea legislatiei in domeniul asigurarilor/reasigurarilor.

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *