ANAF a colectat 88,275 miliarde lei in primul semestru

PNL

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a incasat venituri bugetare de 88,275 miliarde lei in primul semestru din 2014, mai mult cu peste trei miliarde de lei comparativ cu perioada similara din 2013, cand incasarile s-au cifrat la 85,086 miliarde lei, potrivit datelor transmise de ANAF la solicitarea AGERPRES.

Administratiile finantelor publice au incasat in prima jumatate a acestui an venituri din taxe si impozite de 84,315 miliarde lei, iar autoritatea vamala 3,96 miliarde lei.

Peste jumatate din veniturile colectate de ANAF — 44,645 miliarde lei — au fost incasate de Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili /DGAMC/, in timp ce Directia Regionala a Finantelor Publice Bucuresti a incasat venituri din taxe si impozite de 15,698 miliarde lei.

Din cele opt directii regionale ale ANAF, cea mai mica suma a fost colectata de Directia Regionala a Finantelor Publice Craiova — 2,567 miliarde lei, care reuneste judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea.

Pe judete, cele mai mari incasari din taxe si impozite sunt realizate in Constanta — 2,611 miliarde lei, Cluj — 1,93 miliarde lei, Prahova — 1,457 miliarde lei si Brasov — 1,373 miliarde lei, iar cele mai mici in Mehedinti — —242,32 milioane lei, Ialomita — 257,24 milioane lei si Calarati — 267,81 milioane lei.

In Bucuresti, incasarile administratiei finantelor publice din cadrul ANAF au fost de 13,699 miliarde lei, iar in Ilfov — 1,998 miliarde lei.

In ceea ce priveste autoritatea vamala, cele mai mari incasari au fost realizate la Directia Regionala Galati — 1,557 miliarde lei, care reuneste judetele Constanta, Galati, Vrancea, Tulcea, Buzau si Braila.

“Un lucru important asupra caruia vreau ca toata lumea sa aiba datele corecte — pe primul semestru al anului 2014 am incasat ca venituri la bugetul de stat cu 3 miliarde de lei in plus fata de anul trecut, deci, daca s-ar mentine acest trend, 6 miliarde de lei incasari suplimentare fata de anul trecut. Important este insa ca acest trend trebuie sa creasca, nu sa se mentina doar in acest fel, atata timp cat, in sfarsit, dupa nenumarate blocaje, avem in vigoare noul Cod al insolventei, atata timp cat am aplicat schema de restructurare a ANAF in baza acordului si a programului cu Banca Mondiala, motiv pentru care, din aceste cresteri de incasari bugetare am putut sa acoperim descresterea deficitului. Noi nu ramanem la acelasi nivel de venituri si cheltuieli, ci avand o scadere constanta a deficitului, practic, de fiecare data, cresterea de venituri trebuie fie completata de scaderea unor cheltuieli bugetare”, a declarat marti premierul Victor Ponta, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1