ANAF a finalizat procesul de restituire a taxei auto; a fost restituita o suma de 6,16 miliarde lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Finantelor Publice, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, a restituit taxe auto (taxa auto pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu) tuturor contribuabililor romani care au depus documentatii complete, informeaza ANAF printr-un comunicat remis, luni AGERPRES.

Astfel, incepand din 2017 pana in prezent, ANAF a restituit taxe auto in valoare totala de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse si aprobate.

„Mentionam ca, ANAF are in atentie si cererile ale caror documentatii sunt incomplete. Acestea vor fi solutionate, pe masura ce contribuabilii notificati vor transmite catre Agentia Fiscala clarificarile solicitate”, se precizeaza in comunicat.

Guvernul a aprobat pe 12 iunie suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu 650 de milioane de lei pentru restituirea taxei auto, termenul limita anuntat atunci fiind 30 iunie.

„Guvernul a aprobat un proiect de hotarare privind suplimentarea bugetului Ministerului Mediului din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului prevazut in bugetul de stat pe anul 2019. Este vorba despre o suplimentare cu 650 de milioane de lei pentru a se acorda banii platiti pentru timbrul de mediu, taxa auto, in functie de denumirea pe care a avut-o aceasta taxa de-a lungul timpului. Stiti ca termenul limita este de 30 iunie. Pana acest moment au fost platite deja sume totale in valoare de 3,1 miliarde de lei”, spunea atunci purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2