ANAF a cerut Uber o lista cu toti utilizatorii; un sofer din Capitala a incasat 60.000 lei in 2015

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

uberAgentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a cerut Uber Olanda o lista detaliata cu toti utilizatorii acestui sistem de transport si cu toate cursele operate anul trecut, pentru a verifica daca toti soferii au declarat veniturile astfel obtinute, se arata intr-un comunicat al Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), remis, vineri, AGERPRES.

„Sute de oameni s-au bucurat ca pot sfida legile statului roman, practicand taximetria neautorizata, in regim Uber. Atat in mediul urban, unde astfel de taximetristi neautorizati au functionat in ultimii doi ani, cat si pe transportul de persoane din tara, unde sistemul bla-bla car a luat amploare, facand concurenta neloiala transportatorilor de linie, soferii s-au imbogatit peste noapte, pentru ca n-au respectat prevederile legale — taxe, ITP, impozite, garantii etc., pe care le platesc, obligatoriu, transportatorii legali”, precizeaza COTAR.

Potrivit transportatorilor, ANAF a demarat actiunile de colectare a sumelor nedeclarate prin practicarea taximetriei neautorizate, in regim Uber.

„ANAF a cerut firmei Uber din Olanda lista detaliata cu toti utilizatorii, cu toate cursele operate in 2015, rute, distante si incasari. Astfel, inca de ieri (joi — n.r.), 24 noiembrie, ANAF a trimis catre birourile de colectare a taxelor locale aceste liste cu persoane si incasari, pentru a se aplica legea. Afacerile care pareau atat de banoase vor deveni cele mai paguboase activitati, daca ANAF va confisca sumele integral”, sustin transportatorii.

COTAR a mai aratat ca o persoana din sectorul 6 al Capitalei a avut anul trecut incasari de peste 60.000 de lei ca sofer in sistem Uber.

„Listele primite de ANAF din Olanda arata ca au functionat in regim Uber atat persoane fizice, cat si firme. Incasarile anuale sunt uriase. O singura persoana din Sectorul 6 al Capitalei a avut incasari la Uber de peste 60.000 de lei, in 2015. Sunt deja doua probleme: Fiscul va cere taxele si impozitele datorate statului, pentru aceste venituri, insa, al doilea aspect este ca sunt venituri nedeclarate si, daca ne luam dupa legile in vigoare, pe o activitate neautorizata, statul ar trebui sa confiste toate sumele incasate”, a declarat Vasile Stefanescu, presedinte COTAR, citat in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. xy

    Draga anaf si cotar, dar uber olanda a platit taxe si impozite? Iau un comision de 20% din fideszes tranzactie si 0 taxe, 0 impozite??? Se poate??? Atunci toata lumea sa.faca un app si sa nu mai plateasca taxe ca uber, airbnb, facebook, google si alti americani smecheri care fura banii europenilor.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2