ANAF a colectat, in doua luni, venituri de aproape 32 de miliarde de lei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a colectat, in primele doua luni ale acestui an, venituri de 31,99 miliarde de lei, in scadere cu 0,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al Agentiei transmis AGERPRES.

“Totalul veniturilor bugetare colectate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala cumulat ianuarie si februarie 2017 a insumat 31,991 miliarde de lei, ceea ce reprezinta o diminuare cu doar 0,9% — indice nominal fata de perioada similara a anului trecut si in conditiile in care incasarile din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, in timp ce ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA in cota de 20%”, se mentioneaza in comunicat.

In februarie, totalul veniturilor bugetare realizate de ANAF a insumat 13,87 miliarde de lei, cu 6,7% ( 874 milioane de lei) peste nivelul realizat in februarie 2016, in conditiile in care cota de TVA in luna februarie 2016 era de 20%, iar in luna februarie 2017 de 19%, se mai arata in comunicat.

Situatia incasarilor bugetare a fost analizata vineri in cadrul unei intalniri dintre prim-ministrul Romaniei, Sorin Grindeanu, ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan si presedintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan.

“In acest context, premierul Romaniei a solicitat cresterea gradului de colectare a veniturilor bugetare administrate de ANAF si intensificarea masurilor de imbunatatire a conformarii voluntare. De asemenea, acesta si-a exprimat disponibilitatea in sustinerea demersurilor ANAF pentru solutionarea problemelor administrative, care afecteaza in prezent activitatea institutiei”, se precizeaza in comunicatul citat.

Ca urmare a acestei analize, presedintele ANAF a convocat, in cursul zilei de luni, 6 martie, o intalnire de lucru cu conducerea Directiilor Generale Regionale ale Finantelor Publice, Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili si a Directiei Generale Antifrauda Fiscala, in vederea structurarii unui plan urgent de actiune, care urmeaza a fi adus la cunostinta prim-ministrului, la inceputul saptamanii viitoare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *