ANAF a colectat, in doua luni, venituri de aproape 32 de miliarde de lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a colectat, in primele doua luni ale acestui an, venituri de 31,99 miliarde de lei, in scadere cu 0,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al Agentiei transmis AGERPRES.

“Totalul veniturilor bugetare colectate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala cumulat ianuarie si februarie 2017 a insumat 31,991 miliarde de lei, ceea ce reprezinta o diminuare cu doar 0,9% — indice nominal fata de perioada similara a anului trecut si in conditiile in care incasarile din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, in timp ce ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA in cota de 20%”, se mentioneaza in comunicat.

In februarie, totalul veniturilor bugetare realizate de ANAF a insumat 13,87 miliarde de lei, cu 6,7% ( 874 milioane de lei) peste nivelul realizat in februarie 2016, in conditiile in care cota de TVA in luna februarie 2016 era de 20%, iar in luna februarie 2017 de 19%, se mai arata in comunicat.

Situatia incasarilor bugetare a fost analizata vineri in cadrul unei intalniri dintre prim-ministrul Romaniei, Sorin Grindeanu, ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan si presedintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan.

“In acest context, premierul Romaniei a solicitat cresterea gradului de colectare a veniturilor bugetare administrate de ANAF si intensificarea masurilor de imbunatatire a conformarii voluntare. De asemenea, acesta si-a exprimat disponibilitatea in sustinerea demersurilor ANAF pentru solutionarea problemelor administrative, care afecteaza in prezent activitatea institutiei”, se precizeaza in comunicatul citat.

Ca urmare a acestei analize, presedintele ANAF a convocat, in cursul zilei de luni, 6 martie, o intalnire de lucru cu conducerea Directiilor Generale Regionale ale Finantelor Publice, Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili si a Directiei Generale Antifrauda Fiscala, in vederea structurarii unui plan urgent de actiune, care urmeaza a fi adus la cunostinta prim-ministrului, la inceputul saptamanii viitoare.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2