ANAF desfasoara o noua campanie de informare, prin SPV, referitoare la utilizarea caselor de marcat electronice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Finantelor Publice, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, desfasoara, in Spatiul Privat Virtual, o noua campanie de informare a contribuabililor, pentru stimularea acestora de a se dota cu case de marcat electronice si pentru indeplinirea voluntara a obligatiilor fiscale, potrivit unui comunicat al Ministerului, informeaza AGERPRES.

Prin SPV sunt transmise scrisori informative, catre patru categorii de contribuabili, in functie de situatia in care acestia se regasesc, conform evidentelor institutiei. Astfel, vor primi scrisori cei care au declarat numarul aparatelor de marcat electronice fiscale utilizate, insa nu figureaza inscrisi in evidentele ANAF si aceia care figureaza in evidentele ANAF inregistrati cu Cerere de atribuire a numarului de ordine, insa aparatul/aparatele nu figureaza ca fiind instalat/e.

De asemenea, sunt trimise scrisori informative celor care, potrivit prevederilor art.1, alin (1), din OUG nr. 28/1999, au obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale definite la art. 3, alin (2) din aceeasi ordonanta, si care nu si-au indeplinit aceasta obligatie si celor care figureaza inscrisi in evidentele ANAF cu aparat/e de marcat electronice fiscale insa nu si-au indeplinit obligatiile prevazute de legislatia in vigoare privind transmiterea datelor fiscale catre ANAF.

Totodata, ANAF aminteste ca a demarat, incepand din 1 august, o ampla actiune de control in vederea combaterii evaziunii fiscale si pentru cresterea conformarii la declarare a obligatiilor fiscale la bugetul de stat.

Controalele vor conduce la identificarea in timp real a erorilor, care, daca sunt remediate in timp util, vor determina plata unor obligatii fiscale accesorii mai mici, in comparatie cu cele rezultate in urma unei inspectii fiscale generale. Contribuabilii vor avea posibilitatea de a-si corecta declaratiile si de a se conforma la plata obligatiilor, potrivit legii.

De asemenea, in cadrul actiunii, inspectorii antifrauda vor verifica inclusiv modul in care contribuabilii respecta obligatia legala privind dotarea si utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2