ANAF intentioneaza sa creeze un mecanism pentru realizarea unor profile de risc la nivel central

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) intentioneaza sa creeze un mecanism pentru a colecta informatii care sa conduca la identificarea unor profile de risc la nivel central, a declarat, marti, Daniel Tudor, vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), intr-o conferinta organizata de Deloitte, informeaza AGERPRES.

„Cresterea numarului de inspectii fiscale ar viza colectarea suplimentara, pot sa va asigur ca nu ar fi adevarata aceasta afirmatie. Ne dorim o crestere a conformarii al declarare inclusiv prin activitati ce vizeaza preventia. Inspectia fiscala nu cred ca este neaparat o nenorocire. Este o verificare. Desigur ca si cresterea numarului de contribuabili poate duce la o crestere a numarului, a cifrelor, care nu sunt neaparat relevante, ci calitatea acestora. Incercam sa cream un mecanism prin care sa colectam toate informatiile de natura sa ne conduca catre indentificarea unor profile de risc la nivel central”, a spus Tudor.

Loredana Ilie, director general Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), a fost intrebata daca sunt mai multe controale realizate de directia pe care o conduce, iar ea a raspuns afirmativ.

„Cu siguranta sunt mai multe. Analizele de risc efectuate inainte de introducerea in planul de control (reprezinta motivul n.r.)”, a precizat aceasta.

In ajutorul ei a intervenit Dan Badin, partener coordonator servicii fiscale si juridice in cadrul Deloitte Romania.

„Evident ca pe baza analizelor de risc se fac controalele si stiu din discutiile anterioare cu reprezentantii ANAF ca se doreste ca toti contribuabilii mari care nu au fost oarecum in perioada prescriptie, sa fie controlati. Probabil si acesta este un alt element care conteaza. Pe langa aceasta, as mai adauga, in sprijinul doamnei Ilie, s-a dublat practic numarul contribuabililor care sunt acum in obladuirea DGAMC. Este evident ca ar trebui sa creasca si activitatea de control”, a aratat oficialul Deloitte.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2