ANAF: Numarul unic de identificare a caselor de marcat se obtine online in cel mult trei minute

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Documentele necesare solicitarii si atribuirii numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice pot fi depuse online prin intermediul Spatiului Privat Virtual, iar acesta se poate obtine in cel mult trei minute, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, remis joi AGERPRES.

Conform institutiei, prin intermediul formularului C801 se poate solicita emiterea certificatului de atribuire a numarului unic de identificare pentru mai multe aparate de marcat electronice fiscale in vederea instalarii in mai multe zone geografice.

Verificarea formularului C801 depus prin Spatiul Privat Virtual dureaza in medie un minut. Intr-un interval de timp similar se emite certificatul de atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat si se comunica in contul de SPV. Prin urmare, daca utilizeaza aceasta facilitate oferita de ANAF in colaborare cu Centrul National pentru Informati Financiare din cadrul MFP, operatorii economici pot obtine certificatul in cel mult trei minute.

Totodata, pe site-ul www.anaf.ro/Asistenta Contribuabili/ Ghiduri curente, a fost publicat Ghidul cu privire la inregistrarea informatiilor privind aparatele de marcat electronice fiscale, precum si la emiterea Certificatului de atribuire a numarului unic de identificare.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala mentioneaza ca a intreprins toate demersurile pentru a facilita operatorilor economici obtinerea numarului unic de identificare a caselor de marcat si le recomanda acestora sa solicite certificatele prin intermediul Spatiului Privat Virtual.

Incepand cu 1 septembrie, contribuabilii mari sau mijlocii trebuie sa detina aparate de marcat cu jurnal electronic, iar contribuabilii mici au ca termen data de 1 noiembrie 2018.

La inceputul acestei luni, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a stabilit ca nerespectarea termenului de dotare cu noile case de marcat sa intre temporar sub incidenta Legii prevenirii, initiativa ministerului fiind aprobata de Executiv.

Masura, care va fi in vigoare temporar, va asigura o abordare de tip preventiv, stimulativ si nu de sanctionare a operatorului economic de la prima abatere.

Potrivit Finantelor, autoritatile de control vor analiza situatia fiecarui contribuabil in parte, iar daca acesta nu s-a dotat cu aparate de marcat cu jurnal electronic vor aplica avertismentul si vor stabili un termen de dotare de maximum 90 de zile, in functie de constatari.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2