ANAF poate pune poprire pe conturi prin sistemul electronic, incepand de vineri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) poate, incepand de vineri, sa puna poprire pe conturi prin sistemul electronic, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei, remis AGERPRES.

“Poprirea electronica — Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta este functionala din data de 23 iunie 2017. Prin intermediul acestui sistem este asigurata o comunicare rapida si eficienta a actelor de executare si sunt inlaturate deficientele legate de intarzierea ridicarii masurii popririi conturilor bancare in cazul stingerii obligatiilor fiscale, astfel incat activitatea contribuabililor sa fie cat mai putin afectata.

Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta este realizat in baza Ordinului ministrului finantelor publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanta a actelor de executare si a procedurii de comunicare a acestora”, se arata in document.

Potrivit acestuia, poprirea electronica are in vedere debirocratizarea si simplificarea procedurilor administrative, precum si modernizarea si eficientizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

“Acest sistem asigura comunicarea actelor de executare emise de catre organele fiscale centrale catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta, respectiv a adreselor de infiintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti si a deciziilor de ridicare a masurilor de executare silita asupra disponibilitatilor banesti”, mentioneaza sursa citata.

Obiectivele implementarii acestui sistem sunt scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv cele emise ca urmare a incetarii masurilor de executare silita, reducerea costurilor de comunicare/operare pentru partile implicate, respectiv ANAF si institutiile de credit si ridicarea masurilor de executare silita prin poprire in timp real.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2