ANAF a pus sechestru, in 2016, pe bunuri ale TVR in valoare de 153,9 milioane de lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a pus sechestru, in 2016, pe bunuri apartinand TVR, valoarea totala a acestora fiind de aproape 154 de milioane de lei, a declarat pentru AGERPRES Laura Chiriac, purtatorul de cuvant al ANAF.

“Am vorbit cu reprezentantii Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili si mi-au confirmat ca au avut loc in data 19 decembrie a anului 2016 trei sechestre pe bunuri imobile ale TVR, in valoare de 6,4 milioane de lei, dar alte doua sechestre pe bunuri imobile au mai avut loc in iunie 2016. Sunt cinci sechestre, in valoare totala de 153.901.620 de lei”, a precizat Laura Chiriac.

Televiziunea Romana a mentionat, intr-un raspuns transmis la solicitarea AGERPRES, ca actiunea ANAF vizeaza garantarea recuperarii unor datorii istorice acumulate de televiziunea publica si nu afecteaza activitatea institutiei media.

“Actiunea ANAF — o procedura care vizeaza garantarea recuperarii restantelor bugetare ale SRTv, generate de datoriile istorice pe care Televiziunea le-a acumulat — nu afecteaza activitatea TVR”, precizeaza, in mesaj, reprezentantii televiziunii publice.

Bugetul alocat anul acesta TVR cuprinde si o suma destinata pentru acoperirea datoriilor televiziunii publice.

“Legea bugetului de stat pe 2017, care cuprinde si alocatia bugetara destinata Televiziunii Romane, mentioneaza ca datoriile Societatii catre ANAF vor fi achitate cu prioritate pana la data de 31 martie a.c. Dupa aceasta data, sechestrul asupra bunurilor TVR urmeaza sa fie ridicat”, este precizat in acelasi mesaj transmis AGERPRES.

SRTv are alocata, pentru anul 2017, suma de 950.000 mii lei (+687,83% fata de 2016) — pentru cheltuieli curente, la bunuri si servicii — 5.713 mii lei (—94,95%), iar la titlul ”alte transferuri” — 944.287 mii lei.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2