Analistii financiari estimeaza o depreciere a monedei nationale pana la 4,8358 lei/euro, in urmatoarele 12 luni

home camp2
home camp2
home camp2

Analistii financiari estimeaza o depreciere a monedei nationale in raport cu euro in urmatoarele 12 luni, pana la 4,8358 lei/euro, potrivit unui sondaj CFA Romania, informeaza AGERPRES.

“In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, 75% dintre participanti anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuala). Astfel valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7857, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8358”, precizeaza sursa citata.

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al CFA Romania a scazut in luna iulie 2019, fata de luna anterioara, cu 2,7 puncte pana la valoarea de 48,2 puncte, iar fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul a crescut cu 3,1 puncte.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, aceasta evolutie s-a datorat ambelor componente ale Indicatorului.

Astfel, Indicatorul conditiilor curente a scazut fata de luna anterioara cu 4,1 puncte, pana la valoarea de 56,4 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul conditiilor curente a scazut cu 3,4 puncte).

Indicatorul anticipatiilor a scazut cu 1,9 puncte pana la valoarea de 44,1 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul anticipatiilor a crescut cu 6,4 puncte.

Potrivit sursei citate, aproape 60% dintre participatii la sondaj anticipeaza o majorare a ratei inflatiei. Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (august 2020/august 2019) a inregistrat o valoare medie de 3,91%. La momentul realizarii sondajului rata inflatiei se situa la valoarea de 3,84%.

Indicatorul de Incredere Macroeconomica a fost lansat de catre CFA Romania in luna mai 2011 si reprezinta un indicator prin intermediul caruia asociatia doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an. De asemenea, sondajul in baza caruia este calculat Indicatorul include si intrebari referitoare la evaluarea conditiilor curente macroeconomice.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *