ANALIZĂ – Se visează la fonduri europene pentru modernizarea a 12 drumuri județene

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Proiectele de dezvoltare de care Maramureșul are nevoie și care pot fi finanțate din fonduri europene au fost analizate recent de către conducerea județului împreună cu Marcel Boloș, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Printre altele sunt vizate mai multe sectoare de drumuri județene, unele extrem de circulate, iar altele mai puțin. Consiliul Județean anunță că în ceea ce privește infrastructura rutieră au fost analizate proiectele pentru construirea variantelor ocolitoare necesare la nivelul județului Maramureș, pentru construirea drumului expres Baia Mare – Satu Mare și cele care vizează reabilitarea și modernizarea drumurilor județene.
În acest caz sunt vizate drumurile județene DJ 109F (DJ 171) Rogoz – Lăpuş – Băiuţ – Cavnic (DJ 184), DJ 109F Ocna Șugatag – Ferești, DJ 186B Fereşti – Corneşti – Călineşti – Sârbi – Budeşti, DJ 186 Vadu Izei – Onceşti – Năneşti – Bârsana, DJ 185 Hărnicești – Ocna Șugatag, DJ 108A Gârdani – limită județ Sălaj, DJ 182B Baia Mare – Coaș, DJ 188 Bogdan Vodă – Vișeu de Jos, DJ 171 Rogoz – limită județ Bistrița, DJ 171A Groșii Țibleșului – Suciu de Sus, DJ 185 Petrova – Valea Vișeului, DJ 108E Mireșu Mare – Hideaga.
Infrastructura medicală a județului are de asemenea nevoie de investiții importante. Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare are nevoie de un ambulatoriu complet echipat, iar la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și la Policlinica nr. 2 vor fi implementate proiecte de reabilitare, modernizare extindere și dotare. Spitalul din Sighet are nevoie de o reabilitare completă, iar în prezent executivul CJ Maramureș caută soluții pentru finanțarea proiectului de reabilitare sau de construire a unui spital nou în Sighet”, precizează CJ Maramureș. S-a discutat și despre digitalizare, la nivelul Consiliului Județean și a instituțiilor din Maramureș urmând a fi implementate soluțiile digitale necesare care vin în sprijinul cetățenilor.
Maramureșenilor li se promite că banii europeni vor fi folosiți și pentru a realiza piețe tradiționale agroalimentare în orașele și localitățile din Maramureș și pentru modernizarea celor deja existente.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole