Analiza: Sorina Pintea este cheia lui Zetea pentru sefia CJ Maramures pentru alegerile din 2020

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Analizand scena politica din Maramures si tinand cont si de ultimele evenimente, care s-au intamplat in aceste zile la Bucuresti, venim in atentia opiniei publice cu cateva concluzii care ar putea afecta imaginea ministrului Sorina Pintea pe termen lung daca va candida pentru fotoliul de primar al Municipiului Baia Mare.

Zetea tinteste, pentru urmatoarele alegeri, conducerea Consiliul Judetean Maramures insa, pentru ca e singur, sansele lui sunt extrem de mici (n.r. singur-nu exista un alt nume care sa atraga electorat). Cheia reusitei LUI este Sorina Pintea, aceasta fiind singurul social democrat credibil la ora actuala, in judetul Maramures, care ar putea sa-l creasca pe Zetea in sondaje. Notorietatea ministrului, dar si reputatia exemplara pe care si-a dobandit-o la nivel national, prin multa munca sustinuta, o face pe Pintea sa fie singurul varf viabil al social democratilor la nivel de judet. Candidatura acesteia, pentru fotoliul de primar, i-ar aduce sefului PSD Maramures necesarul de voturi pentru a-l repune la carma judetului nostru in 2020. Insa acest lucru va insemna “moartea” politica a Sorinei Pintea.

Trebuie sa stiti ca in PSD locul 2 nu exista. Sansele acesteia de a fi primar sunt nule deoarece Catalin Chereches va scoate 50+1%, in orice varianta. Astfel, ministrul va ocupa un loc secund cu un scor de maximum 30%, plus-minus. Restul se va imparti intre partidele care tintesc cei 5% pentru a trece pragul electoral. In acest sens, Coalitia pentru Baia Mare va ocupa locul 1 cu 50+1%, PSD se va clasa pe locul 2 si va fi o batalie pentru locul 3 intre USR si PNL, restul nemaicontand.

Cu aceasta “schema”, PNL Maramures nu va da bine pentru sefii liberali din Capitala deoarece nu va fi intre primele 10 clasate pe tara, isi vor pierde dreptul de a avea un cuvant de spus la Bucuresti, iar mandatul de deputat si de presedinte al lui Ionel Bogdan va fi in aer.

In acest context, conducerea PNL Maramures va avea o singura sansa si anume de a sustine candidatura lui Catalin Chereches si astfel sa ajunga una din cele mai bune filiale la nivel national, iar liberalii, care se vor pozitiona pe primul loc la parlamentare, isi vor asigura primul loc atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat. Acest lucru se va putea intampla deoarece PNL Maramures o va trece pe Viorica Chereches pe un loc secund si se va intra la negocieri cu Catalin Chereches. Actualul primar, pentru a-si mentine mama in linia intai, va accepta sustinerea Partidului National Liberal Maramures.

Astfel, ministrul Sorina Pintea va pierde alegerile, iar cariera ei politica va fi terminata deoarece, exact cum v-am spus mai sus, locul doi nu exista in PSD, iar Ionel Bogdan, Catalin Chereches si Gabriel Zetea devin castigatori intr-o formula sau alta, iar pierzanta, in ambele variante, va fi Pintea.

Asa sunt pregatite “cartile”. Insa daca Pintea se va da un pas inapoi si nu va opta pentru postul de primar ar putea avea urmatorul traseu politic: nu candideaza si asteapta, Zetea nu va face scorul pentru sefia CJ Maramures, acesta va fi nevoit sa renunte si la pozitia de presedinte PSD Maramures si atunci Sorina Pintea va avea un drum frumos prin numirea ei in functia de sef al social democratilor precum si obtinerea primei pozitii pentru postul de senator de Maramures, pe care il va castiga cu siguranta.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. profu de romana

    O presupusa „analiza” absolut aberanta! Autorea ar trebui sa se limiteze la aceleasi productii copii-paste si preluari de pe stirile nationale. Greseli de formulare, exprimari eronate, dezacorduri, un continutul total gresit si lipsit de fundament sau corenta.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole