ANAP preia atributiile custozilor si poate incheia parteneriate pentru administrarea ariilor naturale protejate

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) preia atributiile custozilor si poate incheia parteneriate pentru administrarea ariilor naturale protejate cu persoane juridice de tipul: institutii de invatamant si cercetare, muzee, autoritati publice locale, organizatii neguvernamentale, care desfasoara activitati in domeniul ariilor naturale protejate, a decis Curtea Constitutionala, relateaza Agerpres.

Astfel, Curtea a respins sesizarile de neconstitutionalitate inaintate de parlamentarii PNL, USR si neafiliati cu privire la modificarea si completarea unor acte normative in domeniul protectiei mediului.

“Astazi, 9 octombrie 2019, Curtea Constitutionala a Romaniei, luand in dezbatere sesizarile de neconstitutionalitate avand ca obiect Legea privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul protectiei mediului – obiectie inaintata de catre 85 de deputati apartinand Grupurilor parlamentare ale PNL, USR si neafiliati -, pe de o parte, si Legea privind modificarea si completarea art. 16 din OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului – obiectie formulata de 25 de senatori apartinand Grupurilor parlamentare ale PNL si USR -, pe de alta parte, in urma deliberarilor a decis, cu unanimitate de voturi, respingerea ambelor obiectii de neconstitutionalitate ca fiind neintemeiate, constatand ca actele normative contestate sunt constitutionale in raport cu criticile si argumentele formulate. Deciziile Curtii sunt definitive si general obligatorii si se comunica Presedintelui Romaniei”, se arata intr-un comunicat al ANANP, remis miercuri seara AGERPRES.

Potrivit Legii privind modificarea si completarea unor acte normative din domeniul protectiei mediului – care modifica OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, si Legea nr. 95/2016, privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) -, atributiile custozilor sunt preluate de catre ANANP prin structurile sale teritoriale, se precizeaza in comunicat.

Totodata, ANANP poate incheia parteneriate pentru administrarea ariilor naturale protejate cu persoane juridice de tipul: institutii de inv

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2