Anca Hendea Costin, noul inspector scolar general al ISJ Maramures: “Sunt mandra de misiunea pe care o am”

Numita la data de 11 decembrie in functia de inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Costin Hendea Anca Minodora a facut primele declaratii din noua postura.

Profesoara de limba si literatura romana la Colegiul National “Gheorghe Sincai” Baia Mare, aceasta are o experienta de 34 de ani de catedra si considera ca munca de profesor este una frumoasa, nobila si extraordinar de importanta.

“Sunt profesoara de limba si literatura romana la Colegiul National Gheorghe Sincai. Am in spate o experienta de aproape 34 de ani de catedra. Trebuie sa stiti despre mine ca nu am inceput activitatea didactica la Sincai. Am inceput sa predau la scoli gimnaziale, de exemplu am fost repartizata la Scoala Gimnaziala nr. 8 Borsa, unde mi-am facut stagiatura si unde am invatat ABC-ul meseriei si loc de care ma simt legata afectiv. Am fost titulara la casa de copii scolari, o experienta dura, am fost profesor detasat, am fost profesor titular, apoi la Scoala Gimnaziala Octavian Goga, unde pentru o perioada scurta am fost director adjunct.

Apoi am devenit profesorul Colegiului National Gheorghe Sincai. Am participat la organizarea de olimpiade si concursuri scolare, am fost profesor evaluator la fazele municipala, judeteana, nationala, am scris carte scolara, sunt metodist, sunt indrumator de practica pedagogica, asta inseamna ca am invatat cate ceva din tainele muncii de profesor, care este, dupa parerea mea, o munca frumoasa, nobila si extraordinar de importanta”, a spus Costin Hendea Anca Minodora.

Noul inspector scolar general afirma ca nu este membra de partid si ca nu a facut niciodata politica, simtindu-se onorata, dar si responsabila de misiunea pe care o are la conducerea ISJ.

“Ma simt onorata si mandra si responsabilizata de misiunea pe care o am in acest moment ca om al scolii si nu ca om politic. Doresc sa subliniez ca nu sunt membra de partid, ca nu am facut politica si nu am fost niciodata inregimentata politic.

Multumesc doamnei ministru ca mi-a acordat sansa de a demonstra ca se poate munci si dincolo de culoarea politica si se poate construi fara niciun fel de aservire politica. Sunt mandra de misiunea pe care o am, ma simt insa responsabila pentru ceea ce urmeaza sa fac, iar scopul meu in perioada care va urma este acela de a implementa, intai de toate, programele educationale ale Ministerului, de a rezolva problemele locale al invatamantului maramuresean si de a dezvolta toate proiectele incepute deja in Inspectoratul Scolar Judetean Maramures. Va fi greu, va fi usor, vom vedea”, a mai precizat Costin Hendea Anca Minodora.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1