Ancheta asupra unei retele de trafic de carne de cal in Europa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

carneOpt persoane au fost inculpate joi la Marsilia, in sud-estul Frantei, in cadrul unei anchetei privind o ampla retea de trafic cu carne de cal in Europa, informeaza o sursa judiciara citata de AFP, transmite Agerpres.

Aceste persoane, a caror nationalitate nu a fost precizata, au fost inculpate pentru ‘fals si uz de fals, inselatorie asupra marfii, abuz de incredere si escrocherie in banda organizata’. Cinci dintre aceste persoane au fost incarcerate si trei plasate sub control judiciar, a indicat aceasta sursa.

Alte trei persoane urmeaza sa compara joi in fata judecatorului de instructie Annaick Le Goff, insarcinat cu ancheta deschisa in iulie 2013 la tribunalul din Marsilia privind reteaua de trafic ilegal de carne de cal.

In total, 26 de persoane au fost arestate in Europa vineri, in urma unei vaste operatiuni la care au participat sapte tari europene — printre care Belgia, de unde este originar presupusul sef al retelei, Germania, Olanda si Marea Britanie.

Reteaua este acuzata ca a falsificat documentele cailor si ca astfel a facut ‘sa intre, in mod fraudulos, in lantul alimentar european, carne improprie consumului’, precizeaza organismul european de coordonare judiciara Eurojust.

Conform estimarilor autoritatilor franceze, circa 4.700 de cai care nu dispuneau de certificatele necesare ar fi fost sacrificati si apoi comercializati intre 2010 si 2013. Ei erau transportati din mai multe tari europene spre abatoarele din sudul Frantei.

In Franta, ‘au fost detectate patru sute de pasapoarte cu anomalii’, potrivit Eurojust.

Doi belgieni considerati principalii suspecti au fost retinuti saptamana trecuta, impreuna cu alti doi oameni, in timp ce se indreptau spre sudul Frantei, sustine o sursa judiciara belgiana.

Alti suspecti au fost retinuti in Germania si Olanda, unde trei persoane au fost arestate in urma a circa 15 perchezitii. In Franta, au avut loc zece retineri la 24 aprilie in departamentul Ardeni de la frontiera cu Belgia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2