Ancheta DNA in cel mai important proiect al Consiliului Judetean – Deputatul Durus (USR): S-a ajuns aici din ignoranta conducerii judetului

Lucrurile se misca la Centrul de Management Integrat al Deseurilor (CMID) de la Sarb-Farcasa. Nu in directia in care trebuie, din pacate. Presa scrie ca DNA Cluj a fost abilitata de structura centrala sa efectueze cercetari privind modul in care s-au cheltuit anumite sume de bani in aceasta investitie.

Proiectul este intarziat cu 5 ani, iar valoarea initiala a crescut cu peste 10%, ajungand sa depaseasca 70 de milioane de euro. Mai grav este ca nu se poate face o estimare a costului total, asa cum reiese dintr-un raspuns oferit de conducerea Consiliului Judetean la o solicitare trimisa de deputatul USR Maramures, Vlad Emanuel Durus. „In acest moment nu se poate face o estimare a cheltuielilor neeligibile ce urmeaza a fi realizate, intrucat proiectul tehnic pentru lucrarile ramase de executat la depozitul ecologic de la Sarbi nu este finalizat”.

Deputatul Durus a cerut in trecut ministrilor mediului, perindati in ultimii 3 ani prin Palatul Victoria, sa trimita corpul de control pentru a face verificari in proiectul de la Farcasa.

„Suntem intr-o situatie dificila, pe care am prevazut-o de multa vreme. Am incercat sa o previn prin desele interpelari pe care le-am facut catre minister sau prin apelurile adresate conducerii Consiliului Judetean. Regret ignoranta cu care au tratat actiunile mele. Nu vorbim doar despre pierderea unor sume de bani, ci despre un lucru mult mai grav. Esecul acestui proiect transforma Maramuresul intr-o imensa groapa de gunoi. Daca s-ar respecta normele de mediu, firmele de salubrizare nu ar avea astazi unde depozita gunoiul.

Groapa temporara de la Sighet este declarata de instanta ca ilegala. Cea de langa Baia Mare functioneaza intr-o semi-legalitate, depasind capacitatea de depozitare. In vara, Gabriel Zetea va pleca de la conducerea judetului prin votul electoratului. Dezastrul lasat dupa el va trebui sa-l gestionam noi. Suntem pregatiti pentru asta, dar cei 12 ani in care s-au facut grave greseli in acest proiect nu pot fi stersi cu buretele”, a spus Durus.

Peste 50 de milioane de euro din acest proiect este contributia U.E. Este de asteptat ca, pe langa ancheta DNA, sa intre pe fir si Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF).

Biroul de presa, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1