ANCHETĂ – Percheziții la Primăria Șieu

Reclame home 1
Reclame home 1

Ieri dimineață au avut loc o serie de percheziții la Primăria Șieu. Informația a fost confirmată de Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș. Se pare că ar fi vorba despre deturnare de fonduri.

„În urma unei reclamații, ieri am avut percheziție la domiciliul meu, de unde nu s-a ridicat nimic incriminator (pentru că nu există). Ulterior s-a făcut percheziție-n primărie, unde s-au ridicat unele documente, urmand să se facă cercetări. Din punctul meu de vedere, reclamația nu se confirmă, decat o nouă încercare a unor contracandidați la primărie de a mă defăima, dacă nu au reușit la vot încearcă prin reclamații”, spune primărița-preoteasă, Iusco Irina.

„Ieri, 30 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară și două mandate de aducere a persoanelor vizate de anchetă, pentru probarea activităţii infracţionale cercetate într-un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare și abuz în serviciu.

În fapt, în cursul anului 2021, trei funcționari din cadrul unei instituții publice din localitatea Șieu, și-ar fi însușit importante sume de bani din fondurile publice. În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente ce au legătură cu fapta. Polițiștii efectuează cercetări pentru recuperarea prejudiciului cauzat, acesta fiind estimat la valoarea de 90.000 lei.

În cauză, cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârșite faptele, identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum și pentru identificarea şi indisponibilizarea de bunuri în vederea recuperării prejudiciului. În cadrul perchezițiilor s-a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Maramureș”, precizează IPJ Maramureș.

 

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole