ANCHETĂ – Un om nevinovat omorât de doi jandarmi și doi polițiști

Reclame home 1
Reclame home 1
Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București ține să precizeze că la data de 20.04.2021, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a fost înregistrată cauza penală urmare declinării de competență dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracțiunile de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, presupus a fi săvârșite de către doi subofițeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Basarab I” Argeș, în coautorat cu doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Argeș – Poliția Municipiului Pitești.
„În cauză, la data de 21.04.2021 procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă, prev de art. 296 alin. 2 teza a Il-a C.pen., și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev de art. 195 C.pen., ambele cu aplic, art. 38 alin. 2 C.pen., și reținerea pentru 24 de ore unuia dintre militarii jandarmi. În fapt, s-a reținut că, la data de 16.04.2021, cei doi militari jandarmi, aflași în misiune de patrulare mixtă, împreună cu două echipaje de poliție din cadrul I.P.J. Argeș – Poliția Municipiului Pitești, au intervenit la o terasă situată în incinta Autogării Sud Pitești. La fața locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenți de poliție au acționat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiectat-o pe carosabil printr-o acțiune violentă, soldată cu decesul victimei”, precizează Ministerul Public.
Cu precizarea că agenții de poliție care au acționat atunci se află în stare de arest preventiv, cercetările fiind continuate pentru elucidarea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole