Andreea Pastarnac: Peste 50% dintre romanii plecati la munca in strainatate se gandesc sa revina acasa

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Andreea Pastarnac, a declarat joi, la Suceava, ca mai mult de jumatate dintre romanii plecati la munca in strainatate au in vedere si posibilitatea de se intoarce in tara si, de aceea, este importanta politica de reinsertie sociala si pe piata muncii, informeaza AGERPRES.

”Peste jumatate din concetatenii nostri iau in considerare in mod foarte serios revenirea acasa”, a spus Pastarnac, subliniind ca reinsertia sociala si pe piata muncii a acestora reprezinta un capitol important al campaniei ”Informare acasa! Siguranta in lume!”, lansata si derulata in parteneriat cu MAI, MAE si MMJS.

Andreea Pastarnac a aratat ca echipa mixta formata din reprezentantii celor trei ministere cauta solutii la probleme cu care se confrunta romanii din strainatate, in special privind traficul de persoane si munca ilegala.

”Suntem o echipa care, in fiecare zi, incearca sa gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta cetatenii romani aflati in strainatate, in special cele legate de munca ilegala si cele de trafic de forta munca si de trafic de persoane”, a spus Pastarnac, adaugand ca se deruleaza deja campanii si actiuni prin care se incearca acordarea de sprijin cetatenilor romani din afara granitelor, in special din UE.

Totodata, ministrul a subliniat importanta actiunilor de informare in proximitatea grupurilor tinta ale acestei campanii.

”Una din concluziile majore ale acestor actiuni sustinute a fost faptul ca este necesar sa incepem campaniile de informare si de preventie cat mai aproape de cetatenii care aleg sa plece, pentru o perioada mai scurta sau mai lunga, sa munceasca in UE, cu precadere”, a spus aceasta.

Potrivit lui Pastarnac, in prezent, tara noastra are trei comunitati mari de romani, respectiv Italia — 1,3 milioane persoane, Spania — 1,17 milioane si in Marea Britanie, fara a se avansa o cifra, estimandu-se totusi cateva sute de mii, care sunt ”pe o piata de munca fluctuanta” si, de obicei, aceste persoane ajung ”in situatii de risc”, in conditiile in care de multe ori apeleaza la intermediari care nu respecta intotdeauna legislatia in vigoare.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole