Android declara razboi hackerilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

hackeriGigantii Samsung, LG si Google au anuntat ca vor lansa update-uri de securitate lunare pentru telefoanele care folosesc sistemul de operare Android, scrie ziare.com.

Este cel mai important update din istorie pentru rezolvarea problemelor de securitate, dupa ce luna trecuta a fost descoperit un bug de software care ar fi permis hackerilor sa acceseze datele din pana la un miliard de smartphone-uri, relateazaBBC.

Companiile producatore s-au miscat destul de incet si nu au venit imediat cu o solutie, din cauza numarului urias de utilizatori care folosesc multiple variante ale sistemului Android.

Gigantii IT au lucrat intens in ultima perioada sa elimine aceasta vulnerabilitate, numita Stagefright, care le permitea hackerilor sa acceseze datele dintr-un telefon prin simpla trimitere a unui mesajvideo.

“Impresia mea este ca vorbim despre cel mai mare update de software pe care l-a vazut vreodata lumea”, a declarat Adrian Ludwig, inginerul-sef pentru securitate de la Android.

Virusul periculos care ameninta toate gadgeturile Android

Motivul pentru care Samsung, LG si Google au luat aceasta decizie atat de greu este ca multetelefoane folosesc versiuni vechi de Android pentru care nu se mai fac update-uri. De asemenea, companiile au lansat si versiuni personalizate ale sistemului de operare, care necesita timp pentru modificari de securitate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1