Andronescu spune ca Guvernul va adopta o ordonanta pentru profesorii care au luat titularizarea si nu s-au angajat 6 ani

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marti ca cel mai probabil in sedinta de guvern din aceasta saptamana va fi adoptata o ordonanta de urgenta care ii priveste pe profesorii care au luat la concursul de titularizare note mai mari de 7 si nu s-au angajat in urmatorii 6 ani de la sustinerea acestui concurs, informeaza AGERPRES.

“In Legea invatamantului avem un articol, 253, care dadea dreptul profesorilor care au trecut prin concursul de titularizare si care au luat note mai mari de 7 sa beneficieze de aceasta nota si in urmatorii 6 ani. Acest articol a functionat in Legea invatamantului pana anul acesta cand, in urma unei initiative legislative care incerca sa mareasca durata de la 6 la 10 ani, presedintele a trimis Curtii Constitutionale aceasta initiativa pentru o evaluare de constitutionalitate.

Curtea a decis anularea acestui articol si din initiativa, si din lege, ca urmare nu mai suntem in situatia acum sa folosim beneficiile, pentru ca pana la urma era un drept pe care si-l castigasera profesorii care luasera note mai mari decat 7. Incercam acum, printr-o ordonanta de urgenta, speram sa o aducem chiar maine (miercuri – n.r.) in Guvern, sa gasim o solutie care sa repare aceasta situatie si mesajul meu pentru profesori este sa aiba putintica rabdare. Ma refer la profesorii care au trecut printr-un concurs de titularizare, au luat in aceasta competitie note mai mari de 7 si, potrivit articolului din lege, timp de 6 ani puteau beneficia de aceste rezultate, daca era un post liber, puteau sa se inscrie folosind rezultatele din anii precendenti”, a spus Andronescu la Palatul Victoria.

Ea a adaugat ca, anual, circa 2.000 de profesori se titularizau pe acest articol de lege si ca, anul acesta, in jur de 2.000 de profesori nu ar mai putea beneficia de aceasta prevedere. “Incercam sa gasim o formula care sa schimbe durata contractului pe durata determinata intr-un contract pe durata viabilitatii postului”, a afirmat ministrul Educatiei.

Andronescu a mentionat ca CCR a decis sa declare acest articol neconstitutional pentru ca “nu a fost cineva” care sa-l explice suficient.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2