Andronescu: Sunt 1.460 de scoli in tara cu grupurile sanitare in curte; avem bani in buget ca sa rezolvam problema

PNL

Un numar de 1.460 de scoli din tara au grupurile sanitare in curte, a precizat marti ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, adaugand ca exista bani in bugetul pe 2019 pentru construirea acestora, informeaza AGERPRES.

“La inceputul anului 2018, erau 2.600 de scoli (cu toaleta in curte – n.r.), diferenta dintre 1.460 si 2.600 a fost prinsa in programele PNDL I si II. Ca urmare ne-au mai ramas acestea, pentru care, din fericire, (…) avem bani in buget, asa incat sper sa fie ultima data cand discutam despre acest subiect”, a declarat ministrul Educatiei, la Antena 3.

Ea a spus ca cea mai potrivita solutie pentru construirea grupurilor sanitare ar fi sa trimita banii la autoritatile locale, fara a exista posibilitatea ca acestea sa schimbe destinatia fondurilor.

“Acum incercam sa gasim care este cea mai potrivita formula – probabil ca cea mai buna ar fi sa trimitem banii la autoritatile locale cu aceasta destinatie, fara posibilitatea sa schimbe destinatia. Exista o formula pe care am analizat-o si noi la minister sa terminam mai repede, in sensul ca exista un fel de container, o incapere care vine echipata si se asaza pe fosa septica. De aceea, sper sa nu dureze asa de mult constructia acestor grupuri sanitare lipite de scoala, in interiorul scolii”, a explicat Andronescu.

Ea a precizat ca investitia se ridica la 70 de milioane de lei.

Potrivit ministrului, cele mai multe scoli cu grupul sanitar in curte sunt in zona Moldovei. Ea a mentionat ca primarii raspund de constructia acestor toalete.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1