Andronescu: Vom gasi o formula ca aceia care nu promoveaza titularizarea sa nu mai fie in invatamant

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustine ca trebuie gasita „o formula” in asa fel incat cei care nu promoveaza examenul de titularizare sa nu mai fie acceptati in sistemul de invatamant, „nici macar suplinitori”, informeaza AGERPRES.

„Este greu sa fii in fata elevilor daca esti tu un profesor de nota 5. Si, de aceea, probabil ca vom gasi o formula in asa fel incat cei care nu promoveaza examenul de titularizare sa nu mai poata fi cuprinsi in invatamant nici macar suplinitori”, a spus Ecaterina Andronescu duminica, la Digi 24.

In context, ea a subliniat ca trebuie luate in considerare scolile pedagogice, mentionand ca pedagogia si principalele elemente pedagogice „se lipesc mult mai bine” la varste mai mici.

Totodata, ministrul Educatiei a vorbit si despre noua lege a educatiei, care trebuie trimisa in Parlament pana la sfarsitul lunii martie, reamintind ca intentioneaza sa lanseze in dezbatere, la sfarsitul lunii ianuarie, proiectul acesteia.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, viitoarea lege a educatiei trebuie sa dea „viziune de dezvoltare” invatamantului, iar elevii trebuie sa invete sa se adapteze la schimbarile din viata lor.

Ea a facut referire si la prioritatile mandatului sau de ministru, printre care, dotarea fiecarei clase cu o tabla inteligenta, sau invatarea predarii digitale la ore, proces de formare profesionala in care vor intra 55.000 de profesori.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2