Angajari la Politia de Frontiera: 73 de posturi scoase la concurs de ITPF Sighetu Marmatiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

politia-de-frontieraPolitia de Frontiera Romana demareaza procedura de reincadrare de personal, incepand cu data de 1 aprilie, in vederea completarii deficitului existent la nivelul institutiei. Astfel, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea a 350 posturi vacante de agenti de politie de frontiera, repartizate la nivelul tuturor structurilor teritoriale de la frontiera Romaniei (terestra, aeriana si maritima).

„Sursa de recrutare pentru concursuri este formata din persoanele care au avut calitatea de agent de politie si pot fi reincadrate, in conformitate cu prevederile art. 9, alin.2[1]  din Legea 360/2002 din Statutul Politistului cu modificarile si completarile ulterioare, dupa incetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea intr-o alta functie publica, pierderea capacitatii temporare de munca sau in urma reorganizarilor institutionale) si care au studii corespunzatoare cerintelor postului, respectiv indeplinesc conditiile legale.

Posturile scoase la concurs sunt repartizate in structurile operative, la nivelul compartimentelor ture de serviciu ale Sectoarelor Politiei de Frontiera si Punctelor de Trecere Aeroportuare, in urma unei analize privind necesarul fiecarei structuri in functie de specificul infractionalitatii transfrontaliere al zonei respetive, 75% dintre acestea  fiind la frontiera externa a Uniunii Europene”, se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

Incadrarea se va face in urma sustinerii unui concurs, emiterea anunturilor fiind realizata de catre fiecare structura beneficiara, conform prevederilor legale. Acestea vor fi publicate, incepand cu data de 1 aprilie, pe paginile web oficiale ale structurilor organizatoare, astfel:

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara (frontiera cu Serbia) – 118 posturi;

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei (frontiera cu Ucraina) – 73 posturi;

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi (frontiera cu R. Moldova) – 43 posturi;

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu (frontiera cu Bulgaria) – 39 locuri;

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea (frontiera cu Ungaria) – 15 locuri;

Garda de Coasta (Marea Neagra si frontiera cu Bulgaria) – 39 locuri;

I.G.P.F. – Centrul de Supraveghere si Controlul Trecerii  Frontierei Aeroporturi  Bucuresti – Otopeni – 20 posturi si P.P.F. Aeroport Targu Mures – 3 posturi.

„Informatiile privind modalitatile de inscriere si participare la concurs, conditii de recrutare, probe de selectie si criterii de departajare, precum si tematica si bibliografia necesare sustinerii examenului pot fi obtinute de la structurile de Resurse Umane ale inspectoratelor teritoriale ale Politiei de Frontiera si I.G.P.F”, se mai arata in comunicat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Ionel

    Atentie la titlul articolului : ” Angajari la Polita…” ! Corect: ” Angajari la Politia… !

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole