ANGAJAȚI SPITALE – Sanitas cere în instanță voucherele de vacanță și sporurile salariale

Reclame home 1
Reclame home 1

Sindicatul Sanitas Maramureș cere în instanță voucherele de vacanță, respectiv sporurile care trebuie acordate personalului medical. Mircea Ciocan, liderul Sanitas Maramureș, a vorbit recent de acțiunile desfășurate de sindicat în acest an, respectiv de cele care vor urma. Ciocan a precizat că au fost caștigate procesele pentru voucherele de vacanță în spitalele din Vișeu de Sus, Borșa, respectiv Spitalul Județean.

„Uniunea Sanitas Maramure a deschis mai multe procese. Am avut pentru voucherele de vacanță procese deschise la Spitalul Județean, Sighet, Borșa și caștigate. Sunt procese care au avut loc pe parcursul acestui an. La nivelul DSP am avut un proces pentru acordarea sporului de pandemie, deoarece personalul DSP a fost prins în activitățile de triere a pacienților, au fost trimiși să supravegheze acele unități de cazare în care au fost în perioada pandemiei izolați 14 zile cei care veneau din afară, au avut anchete sociale de făcut ș.a.m.d. Dar sporul acesta nu a fost activat și nu a fost acordat. E un spor substanțial, între 55 și 85%, care ar fi adus satisfacție celor care trebuiau să îl primească. Suntem în faza de apel cu acest proces la Curtea de Apel Cluj”, a punctat liderul Sanitas Maramureș.

Mircea Ciocan a mai spus că din punct de vedere sindical, anul 2022 a fost un an zbuciumat, cu multe probleme, pentru că „dacă unora li s-a acordat creșterea salarială, celelalte categorii profesionale au fost blocate, creșterile anuale nu s-au acordat, tranșele sunt și astăzi în întarziere. Aceste inechități salariale le-am semnalat de-a lungul vremii și se cunosc deja. Eroii pandemiei au devenit proștii pandemiei, pentru că au rămas să nu fie retribuiți și să nu li se valorifice munca în vreun fel”.

Tot Ciocan a recunoscut că au fost deschise procese și pentru acele stimulente de risc care trebuiau acordate pentru cele două luni de izolare din pandemie pentru cei din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Maramureș. Și acest proces a fost caștigat, iar oamenii își vor primi banii pe care îi meritau.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole