Angajatii CJ Maramures, cu camasa traditionala de Sanzaiene

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

fete sanzaiene costumSarbatoarea Sanzaienelor ia amploare pe intreg teritoriul judetului Maramures. Astfel, cu prilejul acestei sarbatori, la nivelul judetului se organizeaza diferite manifestari care doresc sa evidentieze traditiile si obiceiurile maramuresene.

De la porturi traditionale si pana la cantece si dansuri populare, toate au menirea de a reinstala atmosfera traditionala maramuresana de altadata.

Piata Millenium din Baia Mare va gazdui in perioada 19-21 iunie, prima editie a Targului de Sanzaiene organizat de catre „Produs de Maramures” si Asociatia Mesterilor Populari Clujeni in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures. Costumele populare romanesti din Campia Transilvaniei, icoanele pictate pe lemn si piatra, podoabele din lemn, sticla, margele, lumanari lucrate artizanal, demonstratii de tesut si olarit, si alte produse specifice traditiei romanesti precum si preparate culinare traditionale specifice zonei vor fi nelipsite din cadrul targului.

Primaria Orasului Borsa, Serviciul de Cultura si Consiliul Local Borsa organizeaza miercuri 24 iunie incepand cu ora 13:00, cea de-a XXXIII-a editie a Festivalului “Nopti de Sanziene”. Programul evenimentului va debuta cu o parada a portului popular si va continua cu un spectacol folcloric care va reuni ansambluri din toate zonele reprezentative ale Romaniei. Invitat special va fi orchestra Mundicolor care va sustine un moment de folclor simfonic. Pe scena vor evolua si membrii trupei de dans SlownerS Crew. Totodata, in cadrul festivalului “Nopti de Sanzaiene” va debuta un nou eveniment, intitulat „Ma port traditional”, care are ca si obiectiv promovarea traditiilor si obiceiurilor, prezentarea datinilor, a muzicii traditionale si a dansurilor populare, si nu in ultimul rand motivarea oamenilor de a purta straie populare.

Cea de-a XXI-a editie a Festivalului “Sanzaiene in Tara Codrului”, organizat de catre Consiliul Local si Primaria Baita de sub Codru se va desfasura ca in fiecare an in 24 iunie la Huta-Baita de sub Codru. Intr-un cadru natural frumos, la poalele padurii, pe marginea vaii Baita vor evolua pe scena artisti consacrati si o parte din membrii Ansamblului National Folcloric Transilvania, dar si alte ansambluri folclorice din zona, intr-un spectacol care doreste sa valorifice traditiile si obiceiurile din Tara Codrului. La aceasta manifestare campeneasca va fi prezenta si o delegatie din Polonia interesata de modul de promovare a traditiilor maramuresene.

In acelasi context, atat angajatii Consiliului Judetean Maramures, cat si angajatii institutiilor subordonate au ales sa marcheze aceasta zi purtand camasa traditionala si astfel sa motiveze maramuresenii sa nu uite traditia noastra mostenita din timpuri imemorabile.

cjmaramures.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    prietene kake, ramin la parerea ca astia de la cj vor “sa te faca”, cit de curind o sa ramii si fara sarbatoarea castanelor. auzi, daca tot are balta peste, eu zic sa mai bagi o sarbatoare baimareana,una in care fiecare baimarean sa se prezinte in haine de general sau apevist -in cel mai rau caz-.asa fiecare baimarean va stii cine conduce defapt acest oras/tara.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *