Angajații din Maramureș afectați de războiul din Ucraina pot primi indemnizație de șomaj. Află condițiile (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Angajații firmelor din județul Maramureș care au fost afectate economic de războiul din Ucraina pot primi indemnizație de șomaj tehnic.

Există însă anumite condiții care trebuie îndeplinite pentru acordarea acestui șomaj, spun reprezentanții AJOFM Maramureș.

”Indemnizația de șomaj tehnic se va acorda salariaților a căror contract de muncă se va desface conform articolului 52, alin 1, litera c din Codul Muncii și va consta într-un cuantum de 75% din salariul mediu brut prevăzut locului de muncă ocupat, dar nu trebuie să depășească mai mult de 75% din salariul mediu brut prevăzut de bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2022.

De asemenea, salariații care vor fi afectați direct sau indirect fac parte din firme care se clasifică pe două categorii: firme care au fost afectate de conflictul din Ucraina și cărora li s-a redus încasările cu 20% raportat la ianuarie 2022 sau raportat la încasările lunii ianuarie 2021.

O altă categorie de salariați care ar putea beneficia de acest șomaj tehnic sunt salariații angajatorilor care au fost supuși sancțiunilor internaționale și care au fondurile sau resursele economice blocate prin ordin emis de către președintele ANAF”, a spus Ștefania Donca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Maramureș.

Detalii în video.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2