ANGAJATORI AVERTIZAȚI – Angajații nu pot fi obligați să se vaccineze

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Locul de muncă al maramureșenilor nu trebuie să depindă de vaccinarea împotriva coronavirus. Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, transmite tuturor angajatorilor indiferent de forma de proprietate, recomandarea instituţiei Avocatului Poporului în vederea mediatizării aspectelor legate de obligativitatea vaccinării.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș precizează că, prin adresa Avocatului Poporului nr. 3064/28.04.2021 se precizează că „ potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 , aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 103182020, în România vaccinarea este voluntară (neobligatorie) şi gratuită, iar accesul la locul de muncă al persoanelor încadrate nu poate fi condiţionată de vaccinarea împotriva Sars – Cov -2. Niciun angajat nu poate fi condiţionat de către angajator să se vaccineze, ca urmare vaccinarea este un act medical preventiv bazat pe consimţământul persoanei. Impunerea vaccinării împotriva COVID-19, de către angajator, este în afara cadrului legal.”

ITM Maramureș mai subliniază faptul că în conformitate cu dispoziţiile art. 5, alin.(1) din Codul muncii, în cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajaţii.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2