Angela Merkel: Afluxul de imigranti va “schimba” Germania

home camp2
home camp2
home camp2

merkelGermania va fi ‘schimbata’ de afluxul masiv de imigranti, a declarat luni cancelarul federal german Angela Merkel, care a promis ca va depune toate eforturile pentru ca aceste schimbari sa fie “pozitive” pentru tara sa, informeaza AFP citata de Agerpres.

“Ceea ce traim astazi este ceva ce va continua sa ne preocupe in anii ce vor urma, sa ne schimbe, si dorim ca schimbarea sa fie una pozitiva si credem ca vom putea reusi acest lucru”, a declarat Merkel pentru presa.

Invocand un sfarsit de saptamana ‘impresionant si emotionant’, in care circa 20.000 de refugiati, in special sirieni, au ajuns in Germania, cancelarul federal conservator si-a exprimat satisfactia in legatura cu faptul ca Germania ‘a devenit tara cu care oamenii asociaza speranta, ceea ce este extrem de pretios daca e sa privim istoria noastra’.

Exprimandu-si convingerea, dupa cum a facut-o in repetate randuri saptamana trecuta, ca Germania va putea sa-i primeasca si sa-i integreze pe refugiatii care au ajuns cu miile in aceasta tara, Merkel a indemnat, totodata, la un ‘efort al Uniunii Europene’. ‘Nu vom reusi decat prin solidaritate europeana’, a spus Merkel. ‘Nu merge ca anumite tari sa spuna: ‘Nu am nicio legatura cu toate astea”, a criticat Angela Merkel, exprimandu-si totodata convingerea ca ‘dinamica a ceea ce se intampla nu va fi afectata’.

‘Germania, Austria si Suedia nu pot fi singurele tari care primesc refugiati’, a subliniat, la randul sau, vicecancelarul si ministrul economiei german, social-democratul Sigmar Gabriel, in cadrul aceleiasi conferinte.

Merkel, Gabriel si presedintele celui de-al treilea partid ce formeaza coalitia aflata la putere la Berlin, bavarezul Horst Seehofer, au convenit in noaptea de duminica spre luni asupra unui nou ajutor financiar de 6 miliarde de euro destinat primirii si integrarii de refugiati, dintre care 3 miliarde vor fi alocate landurilor si comunelor.

Berlinul doreste totodata sa accelereze procedurile de examinare a cererilor de azil, sa revizuiasca sistemul de alocatii acordate solicitantilor de azil si sa-si orienteze bugetul de asistenta spre prevenirea imigratiei.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *