Angela Merkel: Migratia este cea mai mare provocare pentru viitorul UE

home camp2
home camp2
home camp2

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri ca migratia este cea mai mare provocare pentru viitorul Uniunii Europene, transmite dpa, informeaza AGERPRES.

”Aceasta provocare imi pare semnificativ mai importanta pentru viitorul coeziunii Uniunii Europene decat cea cu care ne-am confruntat in timpul crizei din zona euro”, a apreciat Merkel intr-un discurs in parlamentul german.

Totodata, potrivit Reuters, cancelarul german a facut apel la statele membre ale Uniunii Europene sa dea dovada de solidaritate pentru a se asigura ca agentia europeana de protectie a frontierelor, FRONTEX, are suficiente atributii pentru a fi eficienta si pentru a contribui la stoparea imigratiei, in linie cu planurile Comisiei Europene.

”Problema combaterii migratiei ilegale implica faptul ca trebuie sa consolidam protectia la granitele exterioare… aceasta inseamna totodata ca tarile care au o frontiera externa trebuie sa renunte la o parte din responsabilitatile lor nationale”, a continuat Merkel. ”Aceasta presupune un anumit grad de solidaritate, este vorba despre oameni care vin la noi (…) este datoria noastra de a face posibila migratia legala pentru a ajuta tarile aflate in nevoie”, a adaugat ea.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *