Angela Merkel: Pozitia recalcitranta a Ungariei privind refugiatii este ”inacceptabila”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat, intr-un interviu publicat marti in Berliner Zeitung, ca este ”inacceptabila” decizia Ungariei de a nu aplica o hotarare a Curtii Europene de Justitie (CEJ) care prevede ca statele membre trebuie sa preia refugiati, relateaza agentia DPA, informeaza AGERPRES.

Intr-o hotarare emisa saptamana trecuta, CEJ a respins o plangere a Ungariei si Slovaciei referitoare la cota de refugiati in vederea redistribuirii de migranti in mod echitabil pe teritoriul blocului comunitar, dar premierul ungar Viktor Orban a afirmat ca guvernul sau nu-si va schimba pozitia.

In interviu, dna Merkel a spus ca ”este inacceptabil ca un guvern sa spuna ca nu-l intereseaza o hotarare a Curtii Europene de Justitie”.

Intrebata daca aceasta ar putea duce la expulzarea Ungariei din Uniunea Europeana, dna Merkel a raspuns: ”Aceasta inseamna ca este atinsa o problema deosebit de importanta a Europei, deoarece, in opinia mea, Europa este o zona a statului de drept. Vom discuta despre aceasta la Consiliul European in octombrie”.

DPA precizeaza ca sondajele de opinie arata ca Angela Merkel are sanse de a obtine un al patrulea mandat de cancelar la alegerile parlamentare prevazute sa aiba loc pe 24 septembrie in Germania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *