Angela Merkel: Primirea de refugiati, ‘cea mai dificila sarcina de la Reunificare’

merkelPrimirea solicitantilor de azil care vin in numar mare in Germania este ‘cea mai dificila sarcina a tarii de la Reunificare’ incoace, a estimat miercuri seara cancelarul german Angela Merkel, refuzand cu toate acestea sa ‘participe la concursul’ intre tarile europene pentru descurajarea venirii lor, relateaza AFP.

‘Este o sarcina dificila. Poate cea mai dificila dupa Reunificare’, a estimat cancelarul german, invitata la un talk-show difuzat de postul public de televiziune ARD, cu privire la cei 800.000 de azilanti asteptati de Germania in acest an, de patru-cinci ori mai mult decat anul trecut.

In scadere in sondaje si criticata in cadrul propriului partid pentru politica sa actuala fata de migranti, Angela Merkel a spus ca este ‘mandra’ de ‘fata prietenoasa’ aratata de Germania in raport cu refugiatii.

Cifrele asupra afluxului de solicitanti de azil ‘variaza’, a recunoscut Merkel, indicand ca nimeni ‘nu ar putea prezice’ cati migranti ar veni in viitor, dar a exclus din nou orice fel de inchidere a frontierelor.

Criticata pentru discursul favorabil refugiatilor si ca s-a pozat cu solicitanti de azil intr-un centru de primire a migrantilor, Merkel a intrebat retoric:’ Credeti ca 100.000 de persoane si-au parasit patria pentru ca exista acest tip de selfie?’

Angela Merkel a spus ca ‘nu face promisiuni false’ si a recunoscut ca integrarea noilor veniti ‘nu va fi usoara’ si ca mai este ‘inca de lucru’: cu administratiile si municipalitatile germane, pentru a organiza sprijinul material pentru azilanti, dar si cu partenerii europeni pentru a-i convinge sa-si asume partea lor de sarcina in acest efort.

La putere de aproape zece ani, cu o mare popularitate, care a supravietuit tuturor vicisitudinilor, cancelarul german a suferit un regres in sondaje, dublat de criticile in cadrul CDU, partidul sau crestin-democrat, care se adauga exasperarii aliatilor sai bavarezi din CSU, in ceea ce priveste politica sa fata de azilanti.

Circa 30 de alesi din CDU au adresat miercuri o scrisoare deschisa Angelei Merkel, care a fost publicata pe site-ul revistei Focus, in care i se reproseaza ‘politica frontierelor deschise’.

agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1