Angela Merkel: Primirea de refugiati, ‘cea mai dificila sarcina de la Reunificare’

home camp2
home camp2
home camp2

merkelPrimirea solicitantilor de azil care vin in numar mare in Germania este ‘cea mai dificila sarcina a tarii de la Reunificare’ incoace, a estimat miercuri seara cancelarul german Angela Merkel, refuzand cu toate acestea sa ‘participe la concursul’ intre tarile europene pentru descurajarea venirii lor, relateaza AFP.

‘Este o sarcina dificila. Poate cea mai dificila dupa Reunificare’, a estimat cancelarul german, invitata la un talk-show difuzat de postul public de televiziune ARD, cu privire la cei 800.000 de azilanti asteptati de Germania in acest an, de patru-cinci ori mai mult decat anul trecut.

In scadere in sondaje si criticata in cadrul propriului partid pentru politica sa actuala fata de migranti, Angela Merkel a spus ca este ‘mandra’ de ‘fata prietenoasa’ aratata de Germania in raport cu refugiatii.

Cifrele asupra afluxului de solicitanti de azil ‘variaza’, a recunoscut Merkel, indicand ca nimeni ‘nu ar putea prezice’ cati migranti ar veni in viitor, dar a exclus din nou orice fel de inchidere a frontierelor.

Criticata pentru discursul favorabil refugiatilor si ca s-a pozat cu solicitanti de azil intr-un centru de primire a migrantilor, Merkel a intrebat retoric:’ Credeti ca 100.000 de persoane si-au parasit patria pentru ca exista acest tip de selfie?’

Angela Merkel a spus ca ‘nu face promisiuni false’ si a recunoscut ca integrarea noilor veniti ‘nu va fi usoara’ si ca mai este ‘inca de lucru’: cu administratiile si municipalitatile germane, pentru a organiza sprijinul material pentru azilanti, dar si cu partenerii europeni pentru a-i convinge sa-si asume partea lor de sarcina in acest efort.

La putere de aproape zece ani, cu o mare popularitate, care a supravietuit tuturor vicisitudinilor, cancelarul german a suferit un regres in sondaje, dublat de criticile in cadrul CDU, partidul sau crestin-democrat, care se adauga exasperarii aliatilor sai bavarezi din CSU, in ceea ce priveste politica sa fata de azilanti.

Circa 30 de alesi din CDU au adresat miercuri o scrisoare deschisa Angelei Merkel, care a fost publicata pe site-ul revistei Focus, in care i se reproseaza ‘politica frontierelor deschise’.

agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *