Angela Merkel si-a inceput campania electorala promitand somaj sub 3% si deficit zero

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cancelarul german Angela Merkel si-a inceput sambata campania electorala pentru alegerile generale din 24 septembrie cu promisiunea ca, pana in 2025, rata somajului sa se situeze sub 3% si cu mentinerea unui deficit zero, informeaza EFE, transmite AGERPRES.

Intr-un miting in fata sustinatorilor Partidului Crestin-Democrat (CDU) din orasul Dortmund, din vestul tarii, Merkel a subliniat ca Germania se afla “intr-o situatie buna”, dar ca lumea este intr-o faza de “schimbare si de incertitudine”.

“Obiectivul este sa ajungem in 2025 cu o rata a somajului sub 3% si cred ca putem sa obtinem asta”, a spus Merkel intr-un discurs care a fost televizat si in care a insistat ca doreste sa-si indeplineasca toate promisiunile de campanie fara sa lase in urma sa “datorii pentru generatiile viitoare”.

Germania se bucura in prezent de “cifre bune” macroeconomice, “insa nimeni nu poate spune cu certitudine cum vor sta lucrurile peste 10 ani”, a avertizat ea, referindu-se in continuare la marile transformari tehnologice din prezent si la posibilele repercusiuni asupra economiei si a locurilor de munca.

Merkel a aparat totodata “fantasticul” proiect european, pe care l-a numit “garant al pacii” pe continent, si a subliniat ca “o sanatate buna” a Uniunii Europene este pozitiva pentru Germania.

Lidera crestin-democrata le-a cerut totodata membrilor partidului sau sa se implice in campanie. “Incepe deja faza fierbinte a campaniei si trebuie sa luptam pentru convingerile noastre”, a spus Merkel.

Potrivit ultimelor sondaje, CDU ar obtine intre 38% si 40% din voturi, in timp ce Partidul Social-Democrat (SPD), aflat pe locul doi, ar obtine intre 23% si 24% din sufragii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2