Angelina Jolie si-a extirpat sanii fara sa fie bolnava

Reclame home 1
Reclame home 1

Angelina Jolie a anuntat ca a suferit o dubla mastectomie pentru a preveni un risc foarte ridicat de a dezvolta cancer la san si la ovare.

Actrita americana in varsta de 37 de ani, partenera de viata a colegului de breasla Brad Pitt, a anuntat intr-un articol intitulat “Alegerea mea medicala”, publicat in New York Times, ca a suferit aceasta operatie dat fiind ca este purtatoarea unei gene periculoase, ce sporeste riscul de cancer.

Potrivit ei, exista inainte de operatie un risc 87% sa dezvolte cancer la san si de 50% pentru cancer de ovar, din cauza prezentei genei defectuoase (BRCA1), informeaza Agerpres. Mama Angelinei Jolie a murit la varsta de 56 de ani din cauza unui cancer.

“Cand am aflat care era situatia mea, am decis sa actioneze preventiv si sa reduc riscurile pe cat posibil”, a explicat ea. “Am decis sa ma supun unei duble mastectomii preventive. Am inceput cu sanii, in conditiile in care riscul de cancer la san este mai ridicat decat riscul de cancer la ovare, iar operatia este mai complexa”, a adaugat artista.

La 27 aprilie, actrita a terminat cele trei luni de pregatiri medicale prevazute inaintea operatiilor. De acum inainte, riscul de cancer la san nu este decat de 5%, a precizat ea. Jolie si Pitt au trei copii naturali si au adoptat alti trei. “Le pot spune copiilor mei ca nu trebuie sa se mai teama ca isi vor pierde mama din cauza unui cancer la san”, a conchis ea.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole