Anghel (BVB): Daca investim regulat si diversificat pe bursa vom fi mai bogati

Este esential sa investim pe piata de capital in mod regulat, diversificat si sa fim disciplinati, pentru a deveni mai bogati din punct de vedere financiar, a declarat, sambata, in cadrul Forumului Investitorilor Individuali, Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

“Principiul de a nu pune toate ouale in acelasi cos, de a nu risca toti banii in aceeasi zona, pe aceeasi clasa de active, este un principiu universal valabil. Este esential sa investim in mod regulat, si nu neaparat sume foarte mari. Daca investim in mod regulat si diversificat, suntem disciplinati, sigur vom aduce plus valoare si sigur vom deveni mai bogati din punct de vedere financiar. Romania este o piata care a avut, in urma cu doi ani, cel mai mare dividend mediu, la nivel mondial. Dupa noi era Bahrein.Avem o piata in care dividendul este foarte ridicat, iar acest lucru trebuie sa fie luat in calcul in momentul in care vrem sa investim. Studiile arata ca, in Romania, nivelul de educatie financiara este cel mai scazut din Uniunea Europeana… Cred ca nivelul de educatie financiara se poate imbunatati. Noi ne-am angajat sa contribuim la acest lucru, dar este un proces care va dura foarte, foarte mult”, a spus Anghel.

Presedintele BVB a mentionat, totodata, ca banii trebuie sa lucreze peste noapte, sa aduca valoare adaugata si sa depaseasca inflatia, acest indicator fiind considerat “un impozit nedeclarat”, relateaza Agerpres.

“Educatia financiara nu este un dat, nu prea o invatam in scoala, si nu doar in Romania, ci in general. Ce spunea Warren Buffet imi place foarte mult, si anume ca “Nu putem sa devenim mai bogati daca nu ne sculam de dimineata mai bogati decat ne-am culcat”. Ce inseamna asta? Inseamna ca peste noapte banii trebuie sa lucreze, sa aduca valoare adaugata, sa depaseasca inflatia. Se spune ca inflatia e un impozit nedeclarat…”, a afirmat oficialul.

Potrivit datelor prezentate sambata de catre presedintele BVB, in perioada septembrie 2012 – noiembrie 2019, indicele BET, incluzand dividendele, a crescut cu 200%, ca valoare in euro. “Aceasta crestere nu este intamplatoare. In spatele acesteia este un efort. Sunt sute de intalniri cu investitori internationali pe care am incercat sa-i aducem sa investeasca in Romania, care au si investit. Pentru noi toti, aceste eforturi se traduc in profit”, a spus Lucian Anghel.

Agentia FTSE Russell, liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri, a decis, pe data de 26 septembrie 2019, ca piata de capital Romania va fi reclasificata de la statutul de Piata de Frontiera la cel de Piata Emergenta Secundara, incepand din luna septembrie a anului 2020.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) organizeaza, sambata, cea de-a zecea editie a Forumului Investitorilor Individuali, un eveniment de educatie financiara in domeniul investitiilor. Forumul este un eveniment de referinta organizat de BVB incepand cu anul 2013, cu misiunea de a populariza piata de capital in randul persoanelor fizice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1