Anglia a câștigat Turneul celor Șase Națiuni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Englezii au pus mâna pe trofeu după ce au câștigat confruntarea cu Italia și au așteptat rezultatul final al jocului dintre Franța și Irlanda, informează evz.ro.

Naționala de rugby a Angliei a câștigat Turneul celor 6 Națiuni, compeiție care a început în luna februarie a acestui an și s-a încheiat sâmbătă. Bineînțeles, ca și celelalte competiții sportive, și celebrul turneu al sportului cu balonul oval a fost afectat de pandemia de coronavirus așa că a trebuit să ia o pauză forțată.

Englezii au pus mâna pe prețiosul trofeu după ce s-au impus pe terenul naționalei Italiei, la Roma, cu scorul de 34-5. Ei au bifat 5 eseuri, iar gazdele unul singur. Pentru a sărbători victoria finală, reprezentativa Albionului a așteptat finalul partidei dintre Franța și Irlanda, pentru că ambele reprezentative aveau șanse să câștige Turneul celor 6 Națiuni.

„Cocoșii” au trecut de gruparea „alb-verde”, cu scorul de 35-27. Succes insuficient, în condițiile în care calculele matematice arătau că francezii aveau nevoie de o victorie cu bonus și la o diferență de 31 de puncte, iar irlandezii victorie în deplasare la șapte puncte. Așa că șampania a fost desfăcută de englezi. Într-o altă confruntare, care nu avea decât miza orgoliilor, naționala Scoției a învins Țara Galilor cu 14-10.

foto Guinness Six Nations

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2